Canabisul, scos de pe lista drogurilor periculoase

Angela Sabău |
Data publicării:
Canabis și CBD
Canabis și CBD

O comisie a Organizației Națiunilor Unite a votat eliminarea canabisului dintr-o listă care îl clasifica drept unul dintre cele mai periculoase droguri - o schimbare care recunoaște planta ca având valoare medicinală.

Comisia ONU pentru stupefiante a aprobat recent o recomandare din partea Organizației Mondiale a Sănătății de a elimina canabisul și rășina de canabis din clasificarea sa din anexa IV conform Convenției unice privind stupefiantele din 1961. Această denumire a pus canabisul și unul dintre derivații săi într-o categorie alături de heroină și alte opioide.
Substanțele clasificate ca anexa IV sunt un subgrup de medicamente din anexa I. Asta înseamnă că nu numai că sunt considerați că dau „dependență extremă și foarte răspunzători pentru abuz”, dar sunt etichetați și ca „deosebit de dăunători și cu o valoare medicală sau terapeutică extrem de limitată”.
„Aceasta este o veste binevenită pentru milioanele de oameni care consumă canabis în scopuri terapeutice și reflectă realitatea pieței în creștere a produselor medicinale pe bază de canabis”, au declarat într-un comunicat de presă un grup de organizații de susținere a politicii în materie de droguri.
Votul de miercuri înseamnă că canabisul și rășina de canabis nu mai sunt clasificate printre cele mai nocive substanțe și sunt recunoscute ca având beneficii medicale. Însă acestea vor fi în continuare supuse restricțiilor din categoria Programului I.

Schimbarea este în mare măsură simbolică și poate să nu aibă un impact imediat asupra modului în care guvernele controlează aceste substanțe. Dar ar putea da un impuls eforturilor de legalizare a canabisului medical în țările care caută îndrumări către Națiunile Unite, mai arată comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel