Cancer cerebral, medicament care-l stopează

O noua descoperire ar putea stopa răspândirea cancerului cerebral. Un medicament poate bloca modul în care celulele canceroase răspund la fluxul de lichide, potrivit unei cercetări făcute asupra pacienților cu glioblastom.

Țesuturile din corpul nostru sunt în mare parte făcute din fluid, care mișcă în jurul celulelor și este esențial pentru funcționarea normală a corpului. Dar, în unele cazuri, acest lichid poate face mai mult rău decât bine.

La persoanele care au glioblastom, cea mai mortală formă de cancer cerebral, acest lichid are o presiune mult mai mare, determinând-o să se miște rapid și forțând celulele canceroase să se răspândească. O terapie comună de cancer, care introduce un medicament direct în tumoare printr-un un cateter, poate face această mișcare fluidă și mai rapidă.

O echipă de cercetători de la Virginia Tech, condusă de Jennifer Munson, profesor asistent în cadrul Departamentului de Inginerie Biomedicală și Mecanică din cadrul Colegiului de Inginerie, ar fi găsit o soluție pentru stoparea acestei răspândiri inevitabile a celulelor canceroase. Chase Cornelison, autorul principal, cercetător la Virginia Tech, detaliază utilizarea unui medicament pe care echipa lui Munson a găsit-o.

În laboratoare, Cornelison și alții membrii ai echipei lui Munson au folosit șoareci cu glioblastom pentru a testa modul în care o abordare particulară a furnizării tratamentului pentru cancer, numită livrare îmbunătățită prin convecție, a determinat celulele gliomului să invadeze restul creierului.

Pentru a bloca mișcarea rapidă a fluidului și răspândirea celulelor canceroase, oamenii de știință au testat un medicament denumit AMD3100, care a fost deja folosit în clinici. Majoritatea acestor cercetări au avut loc la Universitatea din Virginia. Munson studiază glioblastomul de mai mult de 10 ani, concentrându-se recent asupra rolului fluidului interstițial asupra celulelor canceroase și a creierului.

"Glioblastomul este fatal și nu a existat o schimbare în răspunsul la tratament de decenii. Ceva trebuie să se schimbe. Această descoperire ar putea duce la stoparea răspândirii glioblastomului”, a spus Jennifer Munson, potrivit Medicalxpress.com.

Creșterea gradului de conștientizare asupra fluxului de fluide interstițiale în tot corpul este obiectivul lui Munson, în condițiile în care este o forță care nu este luată în considerare în țesuturile cerebrale. Studiul integral îl puteți citi aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel