Cancer colorectal, vaccin. Promisiuni de imunizare extinsă

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Sarcomul
Sarcomul

Un vaccin împotriva cancerului colorectal ar putea ajunge, în curând, pe piață. Studiile au rezultate foarte bune și ar putea cuprinde imunizare chiar și pentru alte tipuri de cancer.

Un studiu clinic arată promițător în privința unui nou vaccin împotriva cancerului colorectal. În urma studiului s-a remarcat că  nu a provocat efecte secundare grave, iar sângele a demonstrat activarea celulelor imune. Aceste rezultate apar în Journal for ImmunoTherapy of Cancer și prezintă un studiu clinic de fază 1, srie medicalnewstoday.com.

Studiul a stabilit dacă vaccinul în sine este sigur și dacă a activat celulele imune - ambele aspecte fiind satisfăcătoare. Acest succes deschide calea pentru continuarea studiului.

Dezvoltatorul vaccinului este o echipă de cercetare la Jefferson (Universitatea Philadelphia și la Universitatea Thomas Jefferson) din Statele Unite.

Rezultatele studiului, promițătoare

Ultimele lucrări științifice ale grupului au implicat 10 persoane care au avut stadiul 1 sau 2 cancer de colon.

Echipa a administrat vaccinul participanților care au revenit pentru analize de sânge la 30, 90 și 180 de zile după administrarea medicamentului.

Probele de sânge au arătat dovezi ale activării celulelor T ucigașe, un proces care determină celulele T să găsească și să distrugă celulele cancerului de colon.

Oamenii de știință de la Jefferson au fost, de asemenea, interesați de efectele secundare potențiale ale vaccinului, în timpul acestui studiu. Deși participanții au avut un anumit disconfort la locul injectării, nu au raportat efecte secundare grave.

Vaccinul funcționează prin mobilizarea sistemului imunitar împotriva unei anumite molecule, pe care oamenii de știință o numesc GUCY2C. Cercetările anterioare au descoperit că această moleculă este un marker pe care îl exprimă tumorile colorectale și care ajută aceste celule canceroase să iasă din celulele sănătoase.

Alte tipuri de cancer, posibil să fie țintite de vaccin

În plus față de cancerul colorectal, câteva alte tipuri de cancer exprimă molecula GUCY2C, incluzând gastric, esofagian și pancreatic. Acest grup de boli, inclusiv cancerul colorectal, reprezintă o cincime din toate decesele legate de cancer.

Rezultatele pozitive ale acestui nou studiu clinic de faza 1 sunt suficient de promițătoare, pentru ca cercetătorii să spună că pot incepe studii suplimentare și vă vor obține aprobarea pentru tratament.

Ei speră să fie capabili să dezvolte o versiune și mai bună a vaccinului și că ar putea beneficia și mai mulți oameni cu diferite tipuri de cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel