Cancer de sân și de prostată, legătura cu ora la care iei masa

Dana Lascu |
Data publicării:
Masa în familie are efecte benefice asupra psihicului adolescenților
Masa în familie are efecte benefice asupra psihicului adolescenților

Un nou studiu al Institutului Internațional pentru Cancer arată că riscul de cancer de sân și de prostată este legat de ora la care luăm masa, mai precis de cât de aproape e ea de momentul când mergem la culcare.

Un nou studiu al Institutului Internațional pentru Cancer arată că luatul unei cine mai devreme și un interval lung între ultima masă a zilei și ora de mers la culcare sunt asociate cu riscuri mai scăzute de cancer de sân și de prostată.

Studiul a inclus 621 de persoane cu caner de prostată și 1.205 cazuri cu cancer de sân, cu 872 de bărbați și 1.321 de femei ca grup de control, care nu au lucrat niciodată pe tura de noapte.

Distanța mare în ultima masă și ora de culcare

Participanții au fost intervievați cu privire la momentul la care luau masa de seară și când adormeau, și au completat un chestionar privind frecvența alimentară.

În comparație cu persoanele care dormeau imediat după ce luau cina, cei care dormeau cu două sau mai multe ore după cină au avut o scădere cu 20% a riscului de cancer de sân și de prostată, combinat și individual. O protecție similară a fost observată la persoanele care au luat masa înainte de ora 21, comparativ cu cina luată după ora 22.00.

Constatările subliniază importanța evaluării ritmului intern al organismului - sau circadian - în studiile privind dieta și cancerul și necesitatea de a dezvolta recomandări dietetice pentru prevenirea cancerului care să se concentreze nu numai asupra tipului și cantității de aport alimentar.

Dacă rezultatele sunt confirmate, acestea vor avea implicații pentru recomandările de prevenire a cancerului, care în prezent nu iau în considerare calendarul meselor", a spus autorul principal Dr. Manolis Kogevinas, de la ISGlobal, Barcelona, într-un material publicat de Wiley.

Impactul ar putea fi deosebit de important în culturi precum cele din sudul Europei, unde oamenii tind să ia o cină târzie", a arătat el.

Sudiul, integral, poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel