Cancer din copilărie: legătura cu decizia părinților de a divorța

Florina Pop / 25 mai 2020 / 18:16
Celule
Celule

Diagnosticarea unui copil cu cancer nu pare a afecta decizia părinții acestuia de a divorța, de a mai avea copii, susține un studiu danez.

 

Cercetătorii danezi au descoperit că diagnosticarea cu cancer a unui copil nu pare să aibă vreun risc asupra divorțului părinților acestuia sau asupra deciziei de a mai avea un alt urmaș. La aceste concluzii au ajuns autorii studiului după ce au analizat date din mai multe registre daneze despre părinții copiilor diagnosticați cu cancer între anii 1982 și 2014 – un grup de 7.066 copii și 12.418 părinți – și despre părinți cu copii care nu au avut cancer – un grup de 69.993 copii și 125.014 părinți. Studiul a durat 10 ani după ce părinții au primit durerosul diagnostic de cancer. S-a urmărit dacă aceștia au divorțat, au emigrat sau au murit.

Au constatat că părinții copiilor cu cancer aveau un risc de separare cu 4% mai mic și un risc de divorț cu 8% mai mic față de părinții copiilor fără cancer. Riscurile au fost mai mari în rândul părinților copiilor diagnosticați la o vârstă mai mică. Cercetătorii au analizat modul în care diagnosticul de cancer la un copil afectează deciziile părinților de a avea un alt copil. Se așteptau să amâne venirea pe lume a unui alt copil, dar datele din Danemarca le-au arătat opusul.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy