Cancer la sân, numărul de cazuri crește constant în județul Vaslui

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cancer
Cancer

Un număr de 57 de cazuri noi de cancer de sân au fost înregistrate în primul semestru din 2019 în judeţul Vaslui, susțin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

Cancer la sân, Vaslui. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii instituţiei, numărul cazurilor noi de cancer la sân a crescut constant în fiecare an, în anul 2017 fiind înregistrate 112 cazuri noi de îmbolnăvire, iar în anul 2018 un număr de 124 de femei din judeţul Vaslui fiind diagnosticate cu neoplasm mamar.

"Octombrie este luna internaţională de conştientizare privind cancerul de sân şi cu această ocazie organizăm o serie de acţiuni de informare şi educare a populaţiei feminine despre această boală şi despre metodele de depistare precoce. Vor fi distribuite materiale informative, vor fi făcute prezentări şi vor fi purtate discuţii în unităţile de confecţii, în centrele maternale, în unităţile sanitare şi în unităţile de învăţământ din judeţ", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu, potrivit Agerpres.

La această dată, în evidenţele DSP Vaslui figurează 1.215 de femei diagnosticate cu cancer de sân. În anul 2017 numărul acestora era de 1.134, iar în anul 2018 era de 1.188. Datele DSP arată o creştere a îmbolnăvirilor de cancer la sân în rândul femeilor din mediul rural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel