Șase simptome camuflate ale unui cancer mortal. Sunt adesea ignorate, dar pot fi fatale. Durerile abdominale, de spate sau oboseala, principalele simptome

Monika Baciu |
Data publicării:
cancerul de col uterin - FOTO: Freepik@kjpargeter
cancerul de col uterin - FOTO: Freepik@kjpargeter

Șase simptome camuflate ale unui cancer mortal sunt adesea ignorate. Simptomele mascate pot fi ușor confundate.

Șase simptome camuflate ale unui cancer mortal sunt frecvent ignorate, însă pot pune viața în pericol. Eve Appeal și Peaches Womb Cancer Trust aduc la cunoștința publicului semnele cheie ale cancerului de col uterin, care pot fi adesea confundate cu alte afecțiuni, cum ar fi nivelul scăzut de estrogen. Femeile au fost îndemnate să-și ”verifice” cunoștințele despre cancerul uterin, deoarece simptomele pot fi adesea ”mascate”.

La ce să fiți atente

Militanții au avertizat că indicatorii comuni ai bolii pot fi adesea trecuți cu vederea, după ce s-a descoperit că aproape un sfert dintre oameni nu au auzit niciodată de cancerul uterin. În ciuda faptului că această boală este a patra cea mai frecventă la femeile din Marea Britanie, ea nu este adesea detectată decât într-un stadiu avansat.

S-a raportat că 43% dintre femei nu știu că sângele este un indicator al bolii, relatează The Sun. Sângele poate să apară după actul sexual, să apară în secrețiile vaginale sau în urină. Sângerările înainte de menopauză și după menopauză (inclusiv sângerările) sunt, de asemenea, un indicator.

Alte simptome includ:

- Durere abdominală

- Durere la nivelul spatelui, picioarelor sau pelvisului

- Pierderea poftei de mâncare

- Oboseală

- Greață.

Poate exista confuzie cu simptomele, deoarece unele dintre ele indică niveluri scăzute de estrogen sau un răspuns la terapia de substituție hormonală. De asemenea, acestea pot semnala afecțiuni precum endometrioza, fibroamele sau polipii.

Vezi și: Un compus din cafea, efect major asupra memoriei. Reduce inflamația și atenuează problemele cognitive. Se găsește și în ridichi

Cancerul de col uterin, frecvent

Profesorul Emma Crosbie, președinte al Peaches Womb Cancer Trust, a declarat că este îngrijorător că multe din femeile din Marea Britanie nu au auzit de cancerul de col uterin.

”În ciuda faptului că cancerul uterin este cel mai frecvent dintre cancerele ginecologice din Marea Britanie, sondajul nostru arată că una din patru femei din Marea Britanie nu a auzit niciodată sau nu este sigură că a auzit de cancerul uterin. Un număr îngrijorător de mare de persoane nu sunt familiarizate cu cele mai frecvente simptome de ”steag roșu””, a spus Emma Crosbie, potrivit Mirror.

S-a raportat că majoritatea pacienților diagnosticați cu cancer de col uterin au peste 40 de ani, deoarece riscul crește odată cu vârsta. Cu toate acestea, poate apărea în orice etapă a vieții.

Tratamentul poate varia, dar majoritatea pacienților pot fi supuși unei intervenții chirurgicale pentru a le îndepărta uterul și colul uterin.

Vezi și: Trucul simplu care te ajută să adormi în câteva minute. Relaxează corpul și mintea, iar somnul va fi unul odihnitor

Cancerul de col uterin, ce este

Cancerul de col uterin este o afecțiune în care celulele anormale încep să crească în colul uterin, partea inferioară a uterului care se conectează cu vaginul. Acest tip de cancer poate să se dezvolte lent pe parcursul mai multor ani, trecând prin stadii precursoare, cunoscute sub denumirea de leziuni cervicale intraepiteliale (CIN), înainte de a deveni cancer cu adevărat.

Cancerul de col uterin este în mare parte cauzat de infecția cu virusul papilomului uman (HPV), cu toate că nu toate infecțiile cu HPV duc la cancer.

Vezi și: Ce este pelicula albă de pe ciocolată. De ce apare și ce se întâmplă dacă o mănânci

Cancerul de col uterin, factori de risc

- Infecția cu HPV: Este cea mai importantă cauză a cancerului de col uterin.

- Fumatul: Fumătoarele au un risc mai mare de a dezvolta cancer de col uterin.

- Istoricul familial: Există un risc crescut dacă există cazuri de cancer de col uterin în familia apropiată.

- Inițierea activității sexuale la vârste foarte fragede.

- Lipsa vaccinării HPV: Vaccinarea împotriva HPV poate reduce riscul de a dezvolta cancer de col uterin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel