Cancerul de creier, detectat dintr-o simplă probă de urină? Cercetătorii spun că va fi posibil

Angela Sabău / 05 iul 2021 / 14:52

În viitor, medicii ar putea diagnostica o tumoră la creier dintr-un simplu test de urină. Inteligența artificială va fi utilizată pentru a detecta semnele care arată prezența unei tumori.

Diagnosticarea cancerului cerebral necesită, de obicei, analize cu aparaturi sofisticate și, în multe cazuri, acesta este diagnostocat abia când este periculoasă intervenția chirurgicală.

O echipă a Universității Nagoya a dezvoltat un nou dispozitiv acoperit cu nanofire de oxid de zinc care poate prelua microARN-urile care sunt eliberate de celulele canceroase și se deplasează prin fluxul sanguin.

Dacă testul funcționează la fel de bine cum spun cercetătorii în studiul publicat în revista Applied Materials & Interfaces, acest lucru ar putea fi un progres uriaș în detectarea timpurie și tratarea cancerelor cerebrale și, prin detectarea tumorilor mai devreme, ar putea fi mai multe șanse de a salva viață pacientului.

În calitate de coautor al studiului, Dr. Atsushi Natsume, profesor de neurochirurgie la Universitatea Nagoya, a remarcat într-un comunicat de presă: „Urina poate fi colectată cu ușurință fără a pune o povară asupra corpului uman. În viitor, printr-o combinație de inteligență artificială și telemedicină, oamenii vor putea detecta prezența cancerului. Medicii vor putea afla starea pacienților cu cancer doar cu o cantitate mică din urina lor zilnică, a spus Natsume în comunicat.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy