Cancerul de stomac: simptomele care te pot avertiza

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ulcer gastric
Ulcer gastric

Cancerul de stomac este o boală ară, dar care poate fi gravă, deoarece trece adesea neobservată, până când ajunge în stadii avansate. Iată care sunt simptomele care ar trebui să fie un semnal de alarmă.

Cancerul de stomac este unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer, pentru că simptomele lui pot trece neobservate mult timp, până când boala avansează. În medie, în Europa, 1 până la 2 din 100 de bărbați și 0,5 până la 1 din 100 de femei suferă de cancer de stomac. O mică șansă, dar conștientizarea simptomelor este totuși importantă.

Cancerul de stomac poate trece adesea neobservat

Cancerul de stomac este o boală rară și este adesea trecut cu vederea inițial. Neplăcerile cauzate de stomac sunt dificil de identificat și pot fi legate de multe lucruri diferite. Atunci când cineva vizitează un medic cu probleme de stomac nespecifice, cancerul de stomac nu este primul lucru care îi în minte medicului. Din fericire, boala poate fi tratată, mai ales atunci când este descoperită într-un stadiu incipient. De altfel, prevalența cancerului de stomac a scăzut de ceva vreme. Cazurile diferă între bărbați și femei. Boala apare în principal la bărbați cu vârste cuprinse între 60 și 75 de ani. Majoritatea femeilor care suferă de cancer de stomac au 75 de ani sau mai mult.

Iată care sunt simptomele cancerului de stomac

Într-un stadiu incipient, această afecțiune provoacă puține neplăceri, în funcție de locul în care se află tumora în stomac. Cu toate acestea, există câteva simptome care indică cancerul de stomac.

Amețeli și oboseală

Anemie - datorită pierderii prelungite de sânge din stomac

Scaune negre

Scăderea poftei de mâncare și o aversiune față de anumite alimente. Mai ales alimentele cu miros puternic, precum cafeaua sau ierburile și condimentele.

Senzația de sațietate pentru o lungă perioadă de timp după mese

Greaţă

Vărsături, uneori cu cantități mici de sânge.

Regurgitare și arsuri la stomac.

Durere în abdomenul superior și / sau în apropierea sternului.

Pierderea bruscă în greutate - fără a vă schimba dieta sau rutina de exerciții.

Simptomele acestea ar trebui să vă trimită la medic, însă dacă ați constatat că aveți vreuna dinte ele, nu ar trebui să vă faceți griji prea mari, deoarece cancerul de stomac este o boală rară. Neplăcerile cauzate de stomac pot avea adesea multe cauze și sunt de obicei rezultatul stresului. Dacă, totuși, persistă, persistă timp de câteva săptămâni, este recomandabil să faceți o vizită la medic. Sângele în scaun ar trebui să fie un semnal de avertizare că ceva nu funcționează bine.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel