Cancerul testicular și dieta. Vezi ce aliment este principalul vinovat

Angela Sabău / 02 apr 2019 / 01:24
Cancerul la prostată face adesea metastază la oase
Cancerul la prostată face adesea metastază la oase

Cancerul testicular ar putea fi legat de dietă. Specialiștii spun că produsele lactate, în special brânza, este asociată de apariția bolii la tineri.

Dieta pare să aibă o influență importantă asupra riscului de cancer de prostată la bărbați. Alimentele însă nu sunt împărțite în „bune și rele”. Grăsimile saturate, în special cele provenite din carne roșie și din produse lactate integrale, sunt legate de un risc crescut și sunt și vești proaste pentru sănătatea generală, potrivit Harvard Medical School.

Dar câteva elemente considerate de obicei sănătoase au fost asociate cu un risc crescut de cancer de prostată; acestea includ un consum foarte ridicat de calciu (care poate reduce riscul de osteoporoză) și acidul alfa-linolenic (ALA), acidul gras omega-3 din semințele de in și ulei de canola (care pot reduce riscul bolilor cardiace).

Este bine ca bărbații să mențină consumul de grăsimi saturate până la mai puțin de 10% din totalul caloriilor lor, să limiteze calciul la mai puțin de 1.500 mg pe zi și să conteze pe pește sau pește, mai degrabă decât ALA pentru omega-3 sănătoși.

Și bărbații ar trebui să consume o grămadă de cereale integrale, roșii (în special roșii gătite) și alte fructe și legume, pește și produse din soia, toate acestea fiind asociate cu un risc redus de cancer de prostată și multe alte probleme.

Cancerul testicular, în creștere

Cancerul de prostată este de aproximativ 25 de ori mai comun decât cancerul testicular și se cunosc mai multe despre factorii de risc ai acestuia.

Dar cancerul testicular este în creștere, iar oamenii de știință au început să se întrebe dacă dieta poate avea un rol în boala care tinde să lovească tot mai frecvent bărbații din rasa  albă între 20 și 35 de ani.

Un studiu a evaluat impactul dietei asupra cancerului testicular. Numai produsele lactate au fost legate de un risc crescut; brânza a fost un vinovat special.

Sunt necesare mai multe studii, dar, pentru moment, se pare că, la fel ca bărbații mai în vârstă cu risc de cancer de prostată, tinerii au un risc mai mare de cancer testicular.

 

 

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25