Micul dejun care-ți reduce pofta de mâncare pentru restul zilei
Micul dejun, ales conform unor teorii, poate reduce pofta de mâncare pe parcursul zilei. Un studiu în acest sens a fost dat publicității recent.
Un mic dejun bogat în proteine poate ajuta la reducerea poftei de mâncare mai târziu, în cursul zilei, sugerează un studiu în revista "Dairy Science" din 2018.
Cercetătorii au urmărit 32 de adulți sănătoși care au mâncat un mic dejun conținând două porții de cereale cu conținut ridicat de carbohidrați, ceașcă de lapte care conținea 12,4 grame de proteine sau o ceașcă de lapte amestecată cu un concentrat de proteină integrală din lapte sau o pulbere de proteine din zer care a stimulat administrarea de proteine la 28 grame. Participanților li s-a măsurat, apoi nivelul de zahăr din sânge.
După două până la trei ore, participanții au mâncat un prânz bogat în carbohidrați și au verificat din nou zahărul din sânge. Mai târziu, apetitul fiecăruia a fost evaluat printr-un chestionar.
Suplimentul de proteină, efect neașteptat
Cercetatorii au descoperit că persoanele care au consumat proteine suplimentare la micul dejun au avut un nivel scăzut al zahărului din sânge și au avut un apetit redus în cursul zilei, comparativ cu cei care consumau mai puțin proteine.
Proteina necesită mai mult timp pentru a fi digerată decât carbohidrații, ceea ce explică de ce poate suprima apetitul, dar studiul sugerează, de asemenea, că cu cât consumați mai multe proteine, cu atât efectul poate dura mai mult.
Acest lucru ar putea fi util pentru persoanele care luptă împotriva poftei de mâncare după-amiază sau care au nevoie de ajutor pentru a pierde sau a-și gestiona greutatea.
Deși acest studiu a folosit lapte și praf proteic din zer, cercetătorii au adăugat că este de înțeles că orice sursă de proteine ar funcționa, de asemenea.
Citește articolul integral AICI.
-
-
Vitamina D și K2: cum să le iei corect pentru oase și inimă sănătoasă02.12.2025, 21:48
-
-
Durerea cronică crește semnificativ riscul hipertensiunii arteriale02.12.2025, 18:12
-
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
