Cafeaua, etichetă de avertizare: cancer. Care este legătura

Angela Sabău |
Data publicării:

Cafeaua ar putea purta o etichetă de avertizare cu „cancer”, la solicitarea unui judecător din California. Oamenii de știință însă ne liniștesc.

Cafeaua ar putea avea o legătură cu apariția cancerului, motiv pentru care un judecător din statul american California a solicitat etichete de avertizare în acest sens, pentru ca băutorii de cafea să fie informați cu privire la risc.

Îngrijorarea vine din cauza unei substanțe specifice, găsită în cafea, numită acrilamidă, care este o substanță chimică produsă atunci când cafeaua este prăjită. Cafeaua nu este singurul aliment care conține acrilamidă, spun specialiștii de la Harvard Medical School.

Acrilamida este produsă în timpul procesului de gătire la temperaturi înalte, utilizat pentru numeroase alimente comune, inclusiv biscuiți, biscuiți și chipsuri de cartofi, potrivit Societății Americane de Cancer (ACS).

Nicio dovadă concludentă a legăturii cafelei cu cancerul

Dar, înainte de a vă panica, deși cu siguranță există acrilamidă în cafea, oamenii de știință încă nu au demonstrat în mod concludent că această substanță chimică cauzează cancer, potrivit ACS.

Majoritatea cercetărilor efectuate asupra oamenilor nu au găsit nici un risc crescut de cancer la persoanele care consumă alimente care conțin acrilamidă. Alte studii privind anumite tipuri de cancer au produs rezultate mixte, dar nu au găsit legături concludente, potrivit ACS.

Beneficiile cafelei pentru sănătate

În plus, există dovezi că consumul de cafea poate aduce beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea riscurilor pentru accident vascular cerebral și boli hepatice.

Un studiu din 2015 publicat în „Circulation” a constatat, de asemenea, că băutorii moderați de cafea (definiți ca cei care au mai puțin de cinci cești pe zi) au avut riscuri mai scăzute pentru bolile de inimă și bolile neurologice, potrivit American Heart Association.

Deci, mesajul final este următorul: dacă sunteți sănătoși și beți moderat cafeaua, nu există dovezi că aceasta va crește riscul de apariție a cancerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel