Când să-ți dea de gândit o durere puternică de cap

Adisa Codruț |
Data publicării:
Migrene, dureri de cap        Foto: Pixabay
Migrene, dureri de cap Foto: Pixabay

O durere puternică de cap poate fi un semn și că nu ați băut destulă apă, nu ați dormit bine sau sunteți stresați.

Specialiștii susțin că o durere puternică de cap, fără un motiv evident, poate fi din varii motive: nu ați băut destulă apă, nu ați dormit bine, sunteți stresat, anumite alimente, ați stat mult în fața laptopului.

”Durerile de cap sunt incredibil de frecvente, iar tumorile cerebrale sunt incredibil de rare. Aproximativ cinci din 100.000 de persoane pe an sunt diagnosticate cu un fel de tumoare pe creier, în timp ce una din șapte persoane raportează o migrenă în fiecare an”, consideră medicul neurochirurg Cameron Brennan de la Memorial Sloan Kettering Cancer Center, arată prevention.com.

Medicii specialiștii de la Societatea Americană de Cancer susțin că riscul pe care îl aveți pe tot parcursul vieții unei tumori maligne la nivelul creierului sau măduvei spinării este mai mic de 1%. Cei de la American Brain Tumor Association spun că majoritatea tumorilor cerebrale primare (mai mult de două treimi) nu sunt canceroase; o tumoare primară a creierului este una care provine din creier, spre deosebire de cancerul de sân sau cancerul pulmonar, de exemplu, care s-a răspândit în creier și ar fi avut mulți alți indicatori înainte de o durere de cap, arată prevention.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel