Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Caprifoiul este benefic pentru sănătatea sistemului respirator, dar și pentru reglarea glicemiei din sânge. Cum se consumă și care sunt precauțiile sale.
Caprifoiul, Lonicera caprifolia, este o plantă cățărătoare, des întâlnită pe garduri, și al cărei parfum este unul foarte plăcut și atrăgător. Planta este folosită ca plantă decorativă, însă are și o multitudine de beneficii pentru sănătate, având proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antivirale.
Caprifoiul are un conținut important de compuși activi cu efecte terapeutice, între aceștia aflându-se și flavonoidele, saponinele și triterpenoidele.
Caprifoiul are proprietăți antioxidante, ceea ce îl face potrivit în prevenirea deteriorării celulare și protejarea de stresul oxidativ, un factor important pentru îmbătrânirea prematură și apariția bolilor cronice.
Cu proprietățile antimicrobiene și antivirale, caprifoiul poate ajuta la combaterea infecțiilor fungice și virale, iar în acest fel este susținut sistemul imunitar.
De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii și analgezice, arată Health Benefits Times.
Prin conținutul de agenți antiinflamatori, caprifoiul este potrivit în tratarea durerilor severe de cap. Astfel, dacă treceți printr-un episod de durere de cap faceți un ceai dintr-o cană de apă și două linguri de flori uscate de caprifoi, iar pe lângă durerea de cap vă scapă și de infecțiile la nivelul intestinal.
Florile de caprifoi sunt bune pentru a trata diverse probleme digestive, precum diareea sau gastroenterita, ca urmare a intoxicației alimentare.
Studiile au arătat că este potrivit în prevenirea cancerului mamar, mai notează sursa menționată.
Deși s-a mai dus din sezonul gripei și al răcelii, este bine de știut că ceaiul de caprifoi este eficient în cazul răcelilor obișnuite. Astfel, dacă te doare gâtul sau te doare capul, adaugă puțină miere în ceaiul de caprifoi și bea-l de câteva ori pe zi și te vei simți mult mai bine.
De asemenea, ceaiul de caprifoi este foarte bun de băut și vara, când temperaturile sunt ridicate. Poate fi consumat atât cald, cât și cu gheață.
Ceaiul de caprifoi este foarte eficient pentru pacienții cu hepatită C, deoarece ajută la reducerea senzației iritante de greață și vărsături.
Ceaiul de caprifoi acționează asupra nivelului de zahăr din sânge, fiind potrivit atât în cazul celor cu diabet, dar și în cazul persoanelor care au risc crescut de diabet.
A avea prea multă sau prea puțină glucoză în organism nu este sănătos și duce la simptome precum vedere încețoșată, sete crescută, oboseală, schimbări de dispoziție, foame, dureri de cap, amețeli, transpirație, bătăi rapide ale inimii și alte probleme. O ceașcă de ceai de caprifoi pe zi vă poate proteja de asta.
Florile de caprifoi și extractele lor sunt ingerate sau aplicate pe piele pentru a trata diverse afecțiuni inflamatorii.
Cu toate acestea, eficacitatea sa ca terapie medicinală pentru oameni rămâne nedovedită din punct de vedere științific, arată Healthline.
Florile de caprifoi sunt o altă opțiune pentru a ”șterge” urmele îmbătrânirii, de la nivelul feței. De asemenea, poate să și prevină apariția ridurilor.
Se consideră că ceaiul de caprifoi are efect expectorant. Infuzia de caprifoi poate fi consumată în cazul durerilor de gât și a răcelilor. Caprifoiul poate fi folosit în tratarea infecțiilor respiratorii superioare și a astmului, fiind recomandat în tandem cu ceaiul de flori de crizantemă, mai spune sursa menționată.
Cu proprietățile sale antibacteriene, caprifoiul este potrivit pentru împrospătarea respirație, dar și pentru vindecarea durerilor de gât, De asemenea, poate fi folosită pentru gargară.
Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antiseptice de neegalat, este considerat excelent pentru tratarea arsurilor solare și a arsurilor minore ale pielii.
Consumul de extract poate ajuta persoanele cu simptome de insomnie. Prin urmare, este bine să fie consumat înainte de ora de somn pentru un somn optim și îmbunătățirea calității somnului.
Caprifoiul, în general, sigur are și câteva precauții, astfel:
- trebuie evitat în perioada sarcinii și a alăptării
- aplicarea topică poate provoca iritații ale pielii
- excesul poate irita tractul digestiv, ducând la deshidratare
- nu trebuie folosit de persoanele cu deficiență de splină, mai notează Health Benefits Times.
Vezi și: Cititul cu voce tare, important la orice vârstă. Ajută la depășirea anxietății, dar și la memorie
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.