Carantină, verificată prin GPS în Israel

Adisa Codruț |
Data publicării:

Israelul va utiliza mesaje text și localizare prin GPS ca să verifice dacă persoanele care revin din țările cu incidență uriașă de cazuri COVID respectă sau nu regulile de carantină.

Israelul va folosi mesaje text şi localizarea prin GPS pentru a verifica dacă persoanele care se întorc din ţările cu o incidenţă deosebit de mare a cazurilor de COVID-19 respectă regulile de carantină. Oamenii vor primi un mesaj text cu un link şi vor trebui să-l acceseze pentru a împărtăşi coordonatele GPS cu autorităţile în timpul carantinei de o săptămână, a explicat luni un purtător de cuvânt al ministrului securităţii publice Omer Bar-Lev. Cei care nu accesează linkul vor avea parte de controale de la poliţie ca şi înainte, a declarat purtătorul de cuvânt.

În plus, de acum înainte numai călătorii vor mai putea să intre în terminalul de plecări al Aeroportului Internaţional Ben Gurion din apropiere de Tel Aviv. Însoţitorii vor trebui să rămână în exterior, a confirmat un purtător de cuvânt al autorităţii aeroportului. De asemenea, aşteptarea călătorilor nu mai este permisă în clădire.

De la mijlocul lunii iunie, numărul de infectări cu coronavirus din Israel a crescut masiv. Potrivit informaţiilor oficiale, acest tren a fost probabil declanşat iniţial de cei reveniţi de peste hotare care au încălcat regulile de carantină. Luni, Ministerul Sănătăţii a anunţat 1.398 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar numărul celor grav bolnavi a crescut la 108, dar nu s-au raportat decese asociate COVID-19. Cele mai multe dintre noile cazuri sunt legate de varianta Delta a coronavirusului, potrivit datelor oficiale.

Peste 57% dintre 9,3 milioane de locuitori ai ţării sunt deja deplin vaccinaţi. Campania de vaccinare din Israel a fost una de foarte mare succes, în special la început, când a progresat rapid. După o anumită stagnare, ea a început să-şi ia din nou avânt din cauza creşterii numărului de cazuri, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel