Care e diferența dintre masaj și kinetoterapie. Drosu: Este enormă! Aud oamenii că au durere de spate și se duc la masaj. Un maseur nici nu știe ce e hernia

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Care e diferența dintre masaj și kinetoterapie - Foto: Freepik @design_gellary
Care e diferența dintre masaj și kinetoterapie - Foto: Freepik @design_gellary

Care e diferența dintre un maseur și un kinetoterapeut și între masaj și kinetoterapie.

Atât kinetoterapia, cât și masajul pot ajuta la gestionarea durerii. Cu toate acestea, există multe diferențe între acestea două.o

Două diferențe principale includ: 

De ce nu trebuie să renunți la dulciuri dacă vrei să slăbești. Expert: Te oblig să mănânci dulciuri! Uite de ce spun asta...

1. Scopul fiecărui serviciu

Masajul terapeutic este utilizat în mod obișnuit pentru relaxarea imediată a durerii și a spasmelor musculare, în timp ce kinetoterapia este orientată mai mult spre reabilitarea funcției musculare și articulare.

2. Nivelul de educație dobândit de furnizorii de servicii medicale.

"Între masaj și kinetoterapie este o diferență enormă. Un masaj nu poate trata și un maseur nu poate trata o patologie medicală. Pentru că nu are competența necesară, nu are școală pentru asta.

Un kinetoterapeut face 5 ani de facultate, plus master, plus doctorat, plus alte specialități, deci se adună. Dacă vrei să fii foarte bun în domeniul ăsta, se adună între 5 și 7 ani de studiu, în care înveți biologie, anatomie, biomecanică, fiziologie, terapie holistică. Înveți tot corpul practic.

Un maseur învață niște mișcări, face un lucru manual, adică face un masaj, sunt masuri care își fac foarte bine treaba, dar nu te tratează.

Aud oamenii că au durere de spate și se duc la masaj și zic m-am dus până la un maseur și mi-a spus că mă scapă el de hernie.

Dar maseurul de multe ori nici nu știe ce e o hernie de disc, pentru că nu are competențe necesare. Un maseur face masaj. Un kinetoterapeut face recuperare medicală și introduce în tehnicile lui și masajul medical", a declarat Cristian Drosu, kinetoterapeut, în exclusivitate pentru DC Medical, Spectacola și DC News, în cadrul emisiunii "Pastila de Frumusețe".

Ce presupune masajul

Masajul este un tratament terapeutic utilizat pentru a manipula țesuturile moi din corp, inclusiv mușchii, ligamentele, articulațiile, tendoanele și țesutul conjunctiv. Unele beneficii ale terapiei prin masaj includ:

- Ameliorarea stărilor de durere cronică

- Eliminarea/reducerea durerilor musculare și articulare cauzate de stresul profesional sau de antrenamentele intense

- Masajele musculare pentru disconfortul și durerea de zi cu zi

- Reducerea simptomelor de anxietate și depresie prin creșterea nivelului de serotonină și dopamină pentru a ajuta la stabilizarea stării de spirit a clientului

- Îmbunătățirea somnului

- Ameliorarea durerilor de cap

- Îmbunătățirea circulației

Ce presupune kinetoterapia

Kinetoterapeut primește o pregătire care îi permite:

- să efectueze un examen fizic și să evalueze mișcarea, flexibilitatea, mișcarea musculară și articulară și performanța unei persoane, inclusiv să afle despre istoricul de sănătate al acesteia

- să dea un diagnostic clinic, un prognostic și un plan de îngrijire cu obiective pe termen scurt și lung

- să efectueze un tratament și o intervenție de terapie fizică

- să ofere recomandări de autogestionare, inclusiv exerciții pe care o persoană le poate face acasă

În afară de manipularea fizică, tratamentul de fizioterapie poate implica:

- Ionoforeza: Aceasta utilizează un curent electric pentru a administra anumite medicamente, cum ar fi steroizii topici. Acest lucru poate diminua prezența inflamației.

- Stimulare electrică: Stimularea electrică transcutanată a nervilor reduce durerea. În schimb, stimularea electrică neuromusculară acționează pentru a stimula unitățile motorii musculare pentru a îmbunătăți angajamentul muscular.

- Terapia prin căldură, căldură umedă și frig: Acestea pot aduce beneficii pentru o serie de afecțiuni.

- Terapia cu lumină: Aceasta implică utilizarea de lumini speciale și lasere pentru a trata anumite afecțiuni medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel