De ce nu trebuie să renunți la dulciuri dacă vrei să slăbești. Expert: Te oblig să mănânci dulciuri! Uite de ce spun asta...
De ce nu trebuie să renunți la dulciuri dacă vrei să slăbești. Un expert în slăbire rupe tăcerea.
Dulciurile sunt de cele mai multe ori condamnate pentru kilogramele în plus.
Ei bine, când vine vorba de o alimentație sănătoasă și dietă, majoritatea oamenilor exclud dulciurile din alimentație, crezând că așa reduc și caloriile.
În ciuda acestor idei vechi, mulți experți în nutriție spun că dulciurile pot face parte dintr-o dietă echilibrată, atâta timp cât suntem atenți la mărimea porțiilor și alegem dulciuri mai sănătoase.
Astfel, dacă vă controlați cantitatea de dulce, vă puteți satisface pofta oricând, chiar și în timpul dietei.
"Toată lumea ar trebui să-și permită un răsfăț zilnic, deoarece nu există niciun motiv pentru care o gustare de 100 sau 200 de calorii să nu se poată încadra într-o dietă sănătoasă", spune expertul în nutriție din Nashville, Sarah-Jane Bedwell.
"Mănâncă dulciuri atunci când îți dorești să slăbești. Te oblig!"
Deci, a mânca sănătos nu înseamnă să renunți la dulciuri. Pentru că ce fel de viață ar fi asta și de ce s-au mai inventat dulciurile, nu?
Iată sfatului unui expert în slăbit care sigur te va bucura dacă vrei să începi o dietă sau dacă ești deja în timpul unei diete și vrei să slăbești.
"Mănâncă dulciuri atunci când îți dorești să slăbești. Te oblig!
Și uite de ce spun asta:
Atunci când îți spui că nu ai voie să mănânci dulce, acest lucru poate crea un sentiment de privare și de restricție, iar acest lucru poate duce la amplificarea tentației și dorinței de a mânca dulce.
Mentalitatea de interzis poate crea o relație de vinovăție, de frustrare și o relație problematică cu mâncarea în general.
Atunci când spui: nu am voie să mănânc dulce, te concentrezi foarte mult pe ce nu poți avea, când focalizarea, de fapt, este alta.
Concentrează-te pe ce poți avea și poți avea o alimentație curată, sănătoasă și echilibrată.
Culoare urină: ce înseamnă culoarea urinei tale și ce boli arată. Manu: Asta e culoarea normală
O abordare echilibrată în care îți permiți ocazional dulciuri, într-un plan de nutriție sănătos, este cheia spre rezultatul pe care ți l-ai propus", a spus Cristi Cristea, antrenor de slăbire, într-un videoclip de pe contul său de Tiktok.
Dacă totuși vrei să renunți la dulciuri, alimentația sănătoasă pune accentul pe fructe, legume, cereale integrale, lactate și proteine.
Recomandările privind lactatele includ laptele cu conținut scăzut de grăsime sau fără grăsime, laptele fără lactoză și băuturile din soia îmbogățite.
Alte băuturi pe bază de plante nu au aceleași proprietăți nutritive ca laptele de origine animală și băuturile din soia. Recomandările privind proteinele includ fructele de mare, carnea slabă și carnea de pasăre, ouăle, legumele (fasole, mazăre și linte), produsele din soia, nucile și semințele.
-
-
Horia Moculescu, internat la ATI05.11.2025, 22:26
-
-
Pasta de dinți făcută din păr uman ar putea regenera smalțul dentar05.11.2025, 21:56
-
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
