Care e vârsta de la care se consideră că începi să îmbătrânești. Care sunt semnele îmbătrânirii

Care e vârsta de la care se consideră că începi să îmbătrânești - Foto: Freepick
Care e vârsta de la care se consideră că începi să îmbătrânești - Foto: Freepick

A fost stabilită vârsta de la care oamenii simt că încep să îmbătrânească. Care sunt semnele îmbătrânirii.

Un studiu publicat de New York Post scoate în evidență vârsta de la care oamenii încep să observe primele semne ale îmbătrânirii. 

Ei bine, în medie, americanii încep să observe semnele îmbătrânirii la vârsta de 42 de ani, dar 15% dintre ei au observat că îmbătrânesc înainte de 35 de ani. 

Acest lucru reiese dintr-un nou sondaj realizat pe 2.000 de americani cu eșantioane reprezentative pentru respondenții din Generația Z, milenialii, Generația X și baby-boomeri, în care respondenții consideră că se aflau la vârful sănătății lor la vârsta de 34 de ani.

În plus, 46% dintre cei din Generația X nu știau că nu se pot angaja în aceleași regimuri de fitness sau de dietă ca atunci când erau mai tineri până la peste 40 de ani.

În timp ce respondenții au început să observe că trebuie să facă schimbări în rutinele lor de sănătate și bunăstare în jurul vârstei de 39 de ani, 21% recunosc că în prezent neagă îmbătrânirea corpului lor.

10 sfaturi să reduci risipa alimentară în vreme de criză. Jamie Oliver: E vorba de bani aruncați. Cine își poate permite asta? Fiți atenți la ouăle de găină!

Alți 30% dintre respondenți recunosc că au fost în faza de negare, dar de atunci au acceptat acest lucru.

Dintre acești respondenți, 61% au amânat efectuarea schimbărilor de rutină necesare pentru o perioadă cuprinsă între trei și șase ani, în timp ce 29% au amânat-o pentru o perioadă de până la doi ani.

Realizat de OnePoll în numele programului de îngrijire a greutății bazat pe dovezi, Found, sondajul a constatat că lucruri precum durerile articulare (39%), apariția unor afecțiuni cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială sau diabetul (37%), un metabolism mai lent (35%) sau locul în care respondenții își duc greutatea (30%) sunt unii dintre principalii indicatori pe care respondenții consideră că sunt semne ale îmbătrânirii.

Din cauza acestor schimbări, respondenții fac ajustări la rutinele lor de sănătate și bunăstare. 

În general, 36% dintre ei fac ajustări la tipurile de vitamine și suplimente pe care le iau, generația baby boomers (41%) fiind cea mai probabilă să facă acest lucru.

Doi din cinci (40%) baby-boomeri schimbă tipurile de alimente pe care le consumă, iar 34% din generația X fac același lucru. 

Chiar și 30% din Generația Z fac acest lucru, în ciuda vârstei lor relativ tinere. 

31% dintre toți respondenții își pun la punct tipurile de exerciții pe care le fac pe măsură ce îmbătrânesc.

Iar milenialii ar putea să devanseze îmbătrânirea mai mult decât alții, această generație fiind mai predispusă să facă acest lucru decât oricare alta (36%), inclusiv Gen X (31%) și baby-boomerii (30%). 

Milenialii au fost, de asemenea, generația cu cele mai multe șanse de a practica meditația sau mindfulness, mai ales în comparație cu baby boomerii (30% față de 21%).

Și, în timp ce aproximativ un sfert (24%) au considerat dificilă realizarea acestor ajustări, 46% au considerat că este un proces ușor.

Dar asta nu înseamnă că respondenții nu caută îndrumare, deoarece 35% tind să se bazeze pe medicul lor de familie și pe medicii de specialitate (30%). 

"Îmbătrânirea este inevitabilă". Cum poți să previi îmbătrânirea timpurie

 

"În timp ce îmbătrânirea este inevitabilă, efectuarea unor schimbări sănătoase în stilul de viață reprezintă măsuri de îngrijire preventivă care pot contribui la atenuarea problemelor legate de vârstă, cum ar fi creșterea în greutate și afecțiunile cronice. În ultimii 100 de ani, aproape că ne-am dublat speranța de viață, așa că este esențial să fim proactivi în ceea ce privește extinderea intervalului de sănătate, precum și a duratei de viață.

Programele care încorporează îndrumări pentru a-i ajuta pe oameni nu doar să își gestioneze greutatea, ci și să își îmbunătățească obiceiurile generale de viață, cum ar fi îmbunătățirea somnului, mișcarea zilnică sau grija față de sănătatea lor mentală, pot ajuta oamenii să își mențină sănătatea pe măsură ce îmbătrânesc", a declarat Dr. Rekha Kumar, Chief Medical Officer la Found. 

În timp ce îmbătrânirea poate fi inevitabilă, respondenții au subliniat sentimente amestecate cu privire la aceasta. Aproape trei din zece (29%) recunosc că sunt fie stresați, fie anxioși în legătură cu îmbătrânirea, în timp ce unii sunt încrezători (25%) în ceea ce privește inevitabilitatea.

De fapt, 41% dintre respondenți s-au simțit rușinați sau stânjeniți atunci când au discutat cu medicul lor de familie despre schimbarea stării lor de sănătate și de bunăstare, 47% dintre respondenții mileniali experimentând acest lucru.

Chiar și așa, 31% spun, de asemenea, că au cea mai mare încredere în medicul lor de familie atunci când vine vorba de sfaturi despre menținerea unei greutăți sănătoase pe măsură ce îmbătrânesc.

Fructul antiviral și antiinflamator, bun pansament gastric. Calmează tusea, răgușeala și topește grăsimea. Sucul lui reduce stresul

Aproape două treimi (64%) sunt de acord că se luptă cu faptul că trupul lor nu numai că nu mai arată ca înainte, dar nici nu se mai simte la fel.

Deși 39% sunt mulțumiți de greutatea lor actuală, unul din cinci era cel mai fericit între 20 și 30 de ani.

"Cercetările au descoperit că poveștile pe care ni le spunem despre greutatea noastră și motivațiile noastre de a face schimbări în stilul de viață afectează dramatic succesul și satisfacția pe care le avem în legătură cu aceste schimbări.

Suntem atât de obișnuiți să ne concentrăm pe ceea ce vrem să scăpăm și nu pe ceea ce vrem să câștigăm. Schimbările pozitive ale stilului de viață ne oferă posibilitatea de a ne simți mai bine în legătură cu corpul nostru acum și, cel mai important, ne permit să continuăm să facem ceea ce ne interesează pe termen lung.

Dacă suntem motivați de extinderea sănătății noastre și de prevenirea efectelor negative ale stilului nostru de viață asupra corpului nostru, vom avea mai multe șanse să menținem aceste schimbări de-a lungul anilor - ceea ce este esențial pentru o pierdere în greutate durabilă și pentru sănătatea generală", a declarat Laura Garcia, director de design clinic la Found.

Testul FIT. Cum se face testul FIT, ce trebuie să faci înainte și care e rezultatul normal. Cum poți scăpa de colonoscopie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel