Care sunt beneficiile masajului facial și când se poate realiza acesta

Sonia Baciu |
Data publicării:
care sunt beneficiile masajului facial. FOTO Pexels @ Arina Krasnikova
care sunt beneficiile masajului facial. FOTO Pexels @ Arina Krasnikova

Masajul facial, de la relaxare la sănătatea tenului. 

”Masajul facial ne relaxează foarte mult, este o modalitate bună de a ne începe ziua, dar consider că ne poate face să arătăm și mai bine, atât femeile, cât și bărbații. Iar acest lucru ar trebui să devină o rutină zilnică, la fel ca spălatul pe dinți”, a afirmat terapeutul Romeo Tudorache, în emisiunea ”Vorbește lumea” de la PRO TV, subliniind că masajul facial vine și în sprijinul prevenției ridurilor.

Acesta susține că musculatura facială este cea are provoacă ridurile, iar decontractarea musculaturii, prin relaxare și masaj, plus o gimnastică facială, zilnică, va avea rezultate surprinzătoare.

”Trebuie să drenăm mereu către direcția ganglionilor auriculari, iar în zona tâmplelor să mergem cu un masaj circular. Acesta se realizează pe fața curățată și tonifiată, iar ca pași, începem din zona nasului, iar totul să se întâmple în zona acelor ganglioni auriculari, iar dinspre frunte, în jos, pe lângă urechi”, a explicat terapeutul genul de masaj pe care îl poate face oricine, singur acasă. Iar pentru a deveni o rutină este suficient să îl realizăm în 2-3 minute.

Dimineață sau seara, mereu binevenit 

Mai mult, în funcție de starea fiecăruia, masajul se poate face dimineața, pentru revigorare, într-un ritm mai alert, sau seara, pentru relaxare și inducerea unei stări de bine, cu mișcări mai lente.

De asemenea, terapeutul a precizat că acest tip de masaj se poate combina, cu succes, cu masajul indian al scalpului, adică apăsarea cu podul palmelor deasupra urechilor, deasupra tâmplelor, acesta fiind eficient și în cazul unora dintre durerile de cap. ”Trebuie reținut faptul că durerile de cap pot proveni din zona occipitală sau din cea cervicală, dar cel mai bine, dacă aceasta persistă mai mult de 2 săptămâni este indicat să mergem la un specialist”, a mai spus terapeutul.   

Masajul care ”topește” celulita. De câte ori este recomandată terapia cu ventuze

Masajul anticelulitic vine în completarea dietelor anticelulitice, dar și al activităților sportive, putându-se transforma cu ușurință într-un masaj de relaxare. Retenția de apă este vinovată de apariția celulitei. Specialiștii recomandă un consum suficient de apă, dar și o reducerea semnificată a aportului de sare, care favorizează, după cum știm, retenția de apă. Potrivit sondajelor recent efectuate în cadrul Universității Harvard, retenția de apă afectează calitatea vieții a peste 86% dintre femei și 67% dintre bărbați. 

Terapeutul Romeo Tudorache a subliniat în cadrul emisiunii ”Vorbește lumea”, de la Pro TV, că dieta și sportul sunt ”foarte importante”, dar că aceasta poate fi combătută și cu masajul, explicând câteva dintre ”terapiile” care transformă pielea cu aspect de portocală într-o piele fină.

”Ventuzo-terapia, adică terapia cu ventuze, este de obicei dedicată masajului terapeutic. Cam tot ce înseamnă tip de masaj a fost conceput pentru masajul terapeutic. De aici încolo, putem să îl upgradăm și să îl transformăm într-un masaj de relaxare și, de ce nu, într-un masaj de remodelare. Acest tip de masaj, ventuzo-terapia, este foarte bun pentru drenajul limfatic, deci și contra celulitei”, a explicat terapeutul, precizând că un masaj, de oricare, nu trebuie să doară. Citește mai departe AICI

Vezi și: Vergeturile: cauze și remedii. Ce afecțiuni se ascund în spatele acestora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel