Cât de des trebuie spălată lenjeria de pat. Detaliul grotesc care te va pune pe gânduri

Monika Baciu |
Data publicării:
lenjeria de pat - FOTO: Freepik@bunnyshop
lenjeria de pat - FOTO: Freepik@bunnyshop

Cât de des trebuie spălată lenjeria de pat. Un medic a dezvăluit detalii scârboase despre lenjeria de pat.

Cât de des trebuie spălată lenjeria de pat. Un medic a avertizat că nespălarea frecventă a cearșafului poate agrava afecțiunile pielii și poate cauza infecții. Înlocuirea cearșafului poate părea o sarcină anevoioasă, dar este una care ne menține sănătoși.

Un medic a avertizat că cearșaful poate adăposti bacterii, ciuperci, acarieni, celule moarte de piele și chiar materie fecală, motiv pentru care este necesar să le spălăm mult mai des decât credem.

Cum ajung materiile fecale pe cearșaf

Doctorul Poonam Desai din SUA a dezvăluit cum aceste lucruri ajung în patul nostru pe canalul ei de TikTok.

"Da, materie fecală, în special dacă dormi dezbrăcat, dacă dormi cu animale de companie, dacă dormi cu copiii sau dacă faci alte activități în pat, poți avea materie fecală pe cearșafurile tale.

Bacteriile fecale din materiile fecale pot crește, iar toți acești acarieni, piele moartă, materie fecală și bacterii și ciuperci pot duce la exacerbarea astmului, eczemelor, pot provoca erupții cutanate și chiar infecții", a spus dr Poonam Desai, potrivit Express.

Vezi și: Ce să faci dacă ai probleme cu memoria. 7 trucuri să scapi de pierderile de memorie. Greșeala pe care o faci

Cât de des ar trebui spălată lenjeria de pat

Lenjerie de pat - FOTO: Freepik@detry

Dr. Desai a menționat că s-a efectuat un studiu care a arătat că unii bărbați singuri nu își spală cearșafurile timp de cel puțin patru luni. Așadar, cât de des ar trebui să spălați cearșaful? Răspunsul este o dată pe săptămână, conform dr. Desai.

"Asigurați-vă că nu uitați de fețele de pernă, husele de pilotă, cuverturile, husele pentru cuverturi, acestea sunt importante și ele", a mai spus medicul.

Hainele de iarnă precum eșarfele, mănușile și căciulile erau, de asemenea, spălate rar, chiar dacă mănușile pot acumula ușor germeni.

Cu toate acestea, oamenii s-au dovedit a fi mai curați când vine vorba de prosoape - 40% dintre oameni le spălau după fiecare utilizare, iar 45% se asigurau că sunt spălate după cinci utilizări.

Vezi și: Ce se întâmplă în câteva minute cât este folosită lampa UV. Cât de mult îți deteriorează unghiile

La ce temperatură se spală lenjeria de pat

Majoritatea țesăturilor pot fi spălate la o temperatură caldă de 40°, deoarece aceasta ajută la îndepărtarea murdăriei, a uleiurilor naturale ale corpului și la eliminarea germenilor.

Cearșaful din mătase ar trebui spălat la o temperatură mai scăzută de 30°, cu un detergent ușor, non-biologic sau un detergent special pentru mătase.

Majoritatea mașinilor de spălat moderne au un ciclu dedicat pentru spălarea cearșafului - alternativ, este recomandat să utilizați un ciclu normal, delicat. Folosirea unui ciclu de spălare intensiv poate face ca cearșaful să se încurce și să deterioreze fibrele.

Lenjeria din mătase ar trebui spălată cu un ciclu delicat pentru a proteja fibrele naturale. Sfat util - plasați articolele din mătase într-un sac de spălat pentru a preveni încurcarea și agățarea fibrelor.

Dacă spălați o față de pernă sau o husă de pilota cu modele sau culori, nu uitați să le întoarceți pe dos înainte de a le pune la spălat pentru a proteja culorile, potrivit Soak and Sleep.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel