Cât timp durează recuperarea după o fractură de șold. Dr. Răzvan Ionuț Dragomir: O persoană vârstnică are probleme. Este restricționat accesul pe picior

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
fractura de sold - FOTO: Freepik@pressfoto
fractura de sold - FOTO: Freepik@pressfoto

Recuperarea unei fracturi de șold poate varia în funcție de gravitatea fracturii și de starea generală de sănătate a persoanei. Dr. Răzvan Ionuț Dragomir ne-a explicat de ce recuperarea este mai dificilă în cazul vârstnicilor.

Recuperarea unei fracturi de șold poate varia în funcție de câțiva factori, inclusiv gravitatea fracturii, vârsta și starea generală de sănătate a persoanei. De obicei, procesul de recuperare poate dura câteva luni până la un an sau mai mult. Însă este important să reții că acesta este doar un interval general și durata exactă a recuperării poate varia considerabil de la o persoană la alta.

În general, recuperarea unei fracturi de șold implică mai multe etape, cum ar fi stabilizarea fracturii, reabilitarea fizică, recuperarea graduală și reintroducerea în activitățile zilnice. Fiecare dintre aceste etape necesită timp și efort pentru a se realiza în mod corespunzător.

Cât durează recuperarea în cazul fracturii de șold

Dr. Răzvan Ionuț Dragomir, medic primar Ortopedie Traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL în cât timp se recuperează o persoană cu fractură de șold. 

"Orice intervenție de reparare presupune o perioadă de așteptare ca organismul să își vindece rana. O fractură operată nu este o fractură vindecată. Este o fractură fixată, stabilizată care nu se mai deplasează și are toate condițiile să se vindece. Dacă avem noroc ca această vascularizație precară să se păstreze, este suficientă cât să lase organismul să depună calus în zona respectivă.

Recuperare după fractura de șold - FOTO: Freepik@Wavebreak Media

Există o perioadă de mers cu sprijin parțial sau deloc. În cazul șuruburilor este restricționat sprijinul pe picior. Adică mergem, dar nu călcăm și folosim cârje sau cadru de mers cel puțin 8 săptămâni. După 8 săptămâni se începe o încărcare progresivă. Pacientul pune greutate pe piciorul respectiv cu ajutorul kinetoterapeutului, după un anumit protocol. 

Gradual ajungem, după finalul lunii 3 să punem toată greutatea de picior. Depinde de vârsta pacientului, greutate, tonusul muscular. Aceste lucruri pot varia. Pornim însă de la o perioadă lipsă a sprijinului pe picior care este destul de invalidantă pentru o persoană cu anumite probleme. Pentru persoanele vârstnice este greu de respectat o asemenea restricție de sprijin. O persoană vârstnică cu slăbiciune musculară, cu alte probleme de sănătate are dificultăți în a respecta restricțiile de sprijin. 

În schimb, o persoană tânără poate să utilizeze cârjele și să fie foarte activ. Dacă vindecarea s-a produs nu există repercursiuni funcționale",  a explicat dr. Răzvan Ionuț Dragomir, medic primar Ortopedie Traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR. 

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel