Câtă carne se recomandă să mâncăm într-o săptămână. Cum putem măsura o porție fără cântar de bucătărie

Câtă carne se recomandă să mâncăm într-o săptămână. Cum se poate măsura o porție de carne fără cântar de bucătărie.
Consumul de carne este o parte importantă a dietei multor persoane din întreaga lume. Carnea este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, este important să fim conștienți de cantitatea de carne pe care o consumăm, deoarece aceasta poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre și a mediului înconjurător.
Carnea procesată este carne care a fost supusă unor transformări prin sărare, conservare, fermentație, afumare sau alte procese pentru a îmbunătăți gustul sau pentru a prelungi perioada de conservare. Carnea procesată poate include șuncă, salam, bacon și unele tipuri de cârnați, precum frankfurteri și chorizo. Carnea tocată poate fi uneori, dar nu întotdeauna, considerată carne procesată.
Dacă consumați carne roșie, limitați consumul la nu mai mult de aproximativ trei porții pe săptămână. Trei porții echivalează cu aproximativ 350-500g greutate gătită. Consumați foarte puțin sau deloc carne procesată Cantitatea de carne roșie specificată a fost aleasă pentru a oferi un echilibru între avantajele consumului de carne roșie (ca sursă de macronutrienți și micronutrienți esențiali) și dezavantajele (creșterea riscului de cancer colorectal și alte boli netransmisibile), conform World Cancer Research Fund International.
O porție de carne ar trebui să fie de aproximativ dimensiunea palmei tale sau a unui pachet de joc de cărți. Aceasta este o porție rezonabilă pentru majoritatea oamenilor. Este important să includem o varietate de tipuri de carne în dieta noastră, cum ar fi carne de pui, carne de vită slabă, carne de porc și pește. Acest lucru ne asigură că primim o gamă largă de nutrienți.
Carnea procesată, cum ar fi cârnații, bacon-ul și mezelurile, ar trebui să fie consumată cu moderație, deoarece acestea pot conține aditivi și conservanți, care pot fi dăunători sănătății noastre.
În fiecare săptămână, vă puteți gândi să aveți o "zi fără carne", în care alegeți alternative vegetariene sau vegane. Aceasta poate ajuta la reducerea consumului de carne și la diversificarea dieta. Reducerea consumului de carne roșie și a cărnurilor procesate poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă. O dietă bogată în fibre din legume, fructe și cereale integrale poate promova o digestie sănătoasă. Producția de carne are un impact semnificativ asupra mediului înconjurător, cum ar fi defrișările și emisiile de gaze cu efect de seră. Reducerea consumului de carne poate contribui la protejarea mediului.
Trebuie să renunțăm la carnea roșie?
Carnea roșie este o sursă bună de proteine, fier și alte micronutrienți. Pentru cei care o consumă, se preferă bucățile de carne slabă în locul celor grase. Carnea de pasăre și peștele sunt înlocuitori valoroși pentru carne roșie. Ouăle și produsele lactate sunt, de asemenea, surse valoroase de proteine și micronutrienți, conform World Cancer Research Fund International. Carnea poate fi o sursă valoroasă de nutrienți, în special proteine, fier, zinc și vitamina B12. Cu toate acestea, consumul de carne nu este o parte esențială a unei diete sănătoase. Persoanele care aleg diete fără carne pot obține cantități adecvate ale acestor nutrienți prin selecția atentă a alimentelor.
Vezi și: Ce trebuie să știi despre murături - beneficii și riscuri pentru sănătate
Consumul de carne într-o dietă sănătoasă trebuie să fie echilibrat și conștient. Este important să fim atenți la dimensiunea porțiilor și la variabilitatea tipurilor de carne pe care le consumăm. De asemenea, reducerea consumului de carne procesată și considerarea unor alternative vegetariene sau vegane poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate și mediu. Prin luarea unor decizii responsabile cu privire la consumul de carne, putem contribui la o viață mai sănătoasă și la protejarea planetei.
-
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie. Cel mai bun laxativ natural. Iuliana Dabija: Uneori provoacă balonare, aveți grijă! Dacă simți nevoia să meargi la toaletă imediat după, ești norocos
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.