Ce conține fructul dragonului. Vine din țările exotice și are numeroase beneficii asupra sănătății

Anisia Nica |
Data publicării:
ce contine fructul dragonului FOTO: Pexels @lovefood art
ce contine fructul dragonului FOTO: Pexels @lovefood art

Ce conține fructul dragonului și de ce ar trebui să îl consumi? Este bogat în magneziu și are multiple beneficii pentru organism.

Fructul dragonului, numit și pitaya, este un fruct exotic cu un gust unic și beneficii uimitoare asupra sănătății. Conform healthline, planta este originală din Mexic și America Centrală, dar astăzi este crescută pe întreg globul.

Ce conține?

Fructul dragonului este o sursă de magneziu, dar conține și fier, Vitamina E și Vitamina C. Totodată, pitaya este bogată în antioxidanți. Mayoclinic subliniază rolul major al antioxidanților în organism și recomandă includerea acestora în dieta zilnică. Antioxidanții protejează celulele de radicalii liberi, compuși care intervin în apariția afecțiunilor cardiovasculare, cancerului și bolilor cronice. Radicalii liberi se formează atunci când este digerată mâncarea sau atunci când corpul nostru este expus la diverse substanțe (fumatul) sau la radiații.

Previne bolile cronice

Datorită conținutului crescut în antioxidanți, fructul dragonului are efect antiinflamator. Bolile cronice sunt întotdeauna însoțite de inflamație, în special afecțiunile cardiovasculare, diabetul și cancerul. Un studiu arată că fructul dragonului conține Vitamina C și o parte din complexul Vitaminelor B, elemente esențiale cu efect anti-cancer, antifungic și care au potențial de a preveni cancerul și bolile cardiovasculare, în special boala coronariană. 

Vezi și: Fructele bogate în antioxidanți care conferă strălucire tenului. Ce alte efecte au acestea

Sănătatea sistemului digestiv

Fructul dragonului contribuie la sănătatea sistemului digestiv. Acesta este bogat în fibre, reglează tranzitul intestinal, iar cercetări recente arată că pitaya are multiple efecte benefice pentru organism, în special pentru aparatul digestiv. În această categorie fac parte proprietățile antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene. Mai mult decât atât, fructul dragonului contribuie la proliferarea celulară și funcționează ca un prebiotic.

Prebioticele au rolul de "a hrăni" bacteriile din intestin, iar microflora intestinală este vitală pentru digestie și pentru prevenția afecțiunilor gastrointestinale.

Sănătatea sistemului nervos

Magneziul și antioxidanții sunt componente de bază pentru funcționalitatea normală a sistemului nervos. Consumul de pitaya îmbunătățește capacitatea cognitivă, oferă energie și intervine în ameliorarea insomniilor. 

Magneziul este un element care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, a sistemului muscular și a sistemului nervos. Acesta reglează contracțiile musculare, reglează activitatea cardiacă, stimulează capacitatea de apărare a organismului, întărește oasele și menține creierul sănătos.

Vezi și: 5 motive pentru care să consumi PRUNE. Ce este adiponectina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel