Ce legătură există între o formă rară de cancer și un parazit transmis prin mâncare

Florina Pop |
Data publicării:
Creier
Creier

Cercetătorii au descoperit o legătură între un tip rar de cancer cerebral și un parazit infecțios transmis prin mâncare.

Specialiștii americani coordonați de medicii James Hodge și Anna Coghill au observat o legătură între infecția cu Toxoplasma gondii (T. gondii), un parazit transmis prin carnea mai puțin gătită, și riscul de gliom, un tip de cancer cerebral, la adulți. Cercetarea acestora, publicată în Jurnalul Internațional al Cancerului, susține că persoanele care au gliom sunt mai susceptibile de a avea anticorpi împotriva parazitului decât un grup similar care nu avea cancer. Autorii studiului au analizat asocierea dintre riscul de gliom și anticorpii T. Gondii – măsurați ani înainte de diagnosticarea cancerului, arată medicalxpress.

Concluziile la care au ajuns sugerează că reducerea expunerii la acest parazit ar oferi un factor de risc modificabil pentru tumorile cerebrale extrem de agresive la adulți. ”T. gondii nu cauzează cu siguranță gliom în toate situațiile", menționează James Hodge.

Studiul științific poate fi citit AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel