Ce medicamente trebuie să ai în trusa de vacanță. Ce nu trebuie să lipsească atunci când pleci în concediu. Flavia Crișan: Autoritățile pot solicita dovada utilizării medicamentelor

Monika Baciu |
Data publicării:
ce medicamente trebuie sa ai in trusa de vacanta - FOTO: Freepik
ce medicamente trebuie sa ai in trusa de vacanta - FOTO: Freepik

Ce medicamente trebuie să ai în trusa de vacanță. Ce nu trebuie să lipsească sub nicio formă când pleci în concediu.

Ce medicamente trebuie să ai în trusa de vacanță. Dacă plecați în vacanță, nu vă uitați medicamentele. A le aduce cu tine poate fi complicat, însă, mai ales dacă pleci în străinătate. Cum îți împachetezi pastilele? Poți să respecți programul de dozare? Vor fi probleme cu securitatea?Iată modalități de a vă duce pe dumneavoastră și medicamentele de care aveți nevoie în siguranță la destinație și înapoi. 

Farmaciștii explică de ce trebuie să ținem cont atunci când plecăm în concediu.

”Planificarea unei vacanțe poate fi o experiență plină de entuziasm, dar este crucial să nu neglijăm importanța medicamentelor în concediu. Ghidurile de specialitate recomandă să avem:

1. Un kit de prim ajutor, care să conțină elemente esențiale precum plasturi adezivi, șervețele antiseptice, tampoane, pensete.

2. Medicamente cu prescripție medicală. Dacă folosim medicamente prescrise, este esențial să ne asigurăm că avem suficiente pentru întreaga durată a călătoriei.

Vezi și: Cum să ai o casă răcoroasă în timpul verii. Poți face infarct, AVC sau hipertensiune dacă temperatura este prea ridicată

De asemenea, este recomandat să avem asupra noastră și prescripția sau o dovadă de la medic, în special dacă facem călătorii în țării de pe alte continente, deoarece autoritățile vamale pot solicita dovada utilizării medicamentelor.

3. Medicamente eliberate fără prescripție medicală, precum analgezice și antipiretice ori antiinflamatoare non-steroidiene (AINS).

4. Antihistaminice. Acestea sunt utilizate pentru a controla reacțiile alergice, inclusiv la înțepăturile de insecte. Studiile clinice arată că antihistaminicele pot reduce simptomele alergice și pot oferi alinare în cazul mâncărimilor și iritațiilor ușoare.

5. Medicamente anti diareice. Diareea poate apărea din cauza schimbărilor în alimentație sau a consumului de apă contaminată.

Vezi și: De ce răcim vara și de ce e greșit mitul că "doar cei deștepți răcesc vara". Diferența față de răceala de iarnă. Dorobăț: Atenția la apă și la apa de mare

6. Medicamente pentru rău de mișcare. Acestea au ca efect prevenirea și tratamentul răului provocat de mersul cu mașina, vaporul ori avionul. Studiile au demonstrat eficacitatea lor în reducerea simptomelor precum greață, amețeală și vărsăturile asociate răului de mișcare.

7. Antiacide. Arsurile la stomac și indigestia pot fi cauzate de schimbările în alimentație sau consumul de alimente picante în timpul vacanței. Antiacidele, cum ar fi carbonatul de calciu, neutralizează acidul gastric și oferă alinare în caz de disconfort.

8. Laxative ușoare. Călătoriile pot perturba tranzitul intestinal normal, cauzând constipație. Laxativele ușoare, cum ar fi cele pe bază de fibre, pot ajuta la menținerea unui tranzit intestinal regulat”, explică farm. șef Flavia Crișan, pe pagina de Facebook a Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Vezi și: Testul care îți arată dacă ai cancer colorectal. Cristian Gheorghe: Este ieftin. Pacientul și-l poate cumpăra, îl face acasă. Rezultatele sunt rapide

Siguranța medicamentelor

”În ceea ce privește păstrarea si siguranța medicamentelor:

1. Medicamentele trebuie păstrate în ambalaje, cu etichete clare, pentru a evita confuziile sau neînțelegerile.

2. Depozitarea trebuie făcută într-un loc răcoros și uscat, pentru a le menține eficacitatea.

3. Dacă avem nevoie de medicamente care necesită păstrarea lor la rece, trebuie să ne asigurăm că există acces la un frigider la destinație. În plus, trebuie să consultăm medicul sau farmacistul înainte de a lua orice medicament, pentru a ne asigura că este potrivit pentru noi și nu interacționează cu alte medicamente pe care ni le administrăm”, a mai explicat farm. șef Flavia Crișan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel