Ce nu trebuie să mai arunci niciodată de la unele legume. Le consumi în mod greşit

În cele mai multe cazuri, aruncăm frunzele de sfeclă sau ridichi la gunoi, fără să ne gândim ce mare greșeală facem! Practic, aruncăm la coș vitamine și minerale. 

Conopida, broccoli se consumă ca atare, nu trebuie aruncat nimic de la aceste crucifere. Sunt pline de betacaroten, antioxidanţi şi acid folic. Cotorul este comestibil, la fel şi frunzele. 

Coaja de lămâie

Potrivit unui studiu in vivo publicat de Pharmacognosy Journal, coaja de lămâie deține proprietăți antiinflamatorii considerabile, creând astfel un efect calmant pentru durerile articulare. Concentrația ridicată de vitamina C și calciu prezentă în coaja sa ajută la menținerea sănătății oaselor, evitând astfel succesiunea patologiilor care sunt legate de deteriorarea lor, cum ar fi osteoartrita.

Coaja de portocală

Pe lângă multiplele beneficii pentru sănătate, coaja de portocală poate fi folosită la rețete, cum ar fi dulceață, sau ca odorizant pentru cameră. 

Coaja de pepene

Licopenul fiind principalul carotenoid din pepenele verde, ar avea un impact considerabil asupra organismului. Potrivit unui studiu, ar reduce riscul bolilor cronice și cardiovasculare, precum și al colesterolului. În plus, coaja de pepene este bogată în citrulină, un aminoacid benefic pentru imunitate. 

Citește și 9 lucruri pe care nu trebuie să le cureți niciodată cu oțet alb

Frunzele de sfeclă

Frunzele de sfeclă conţin fibre, calciu, fier şi vitaminele A şi K, precum și glutamină, benefică pentru sistemul imunitar. Nici tulpinele nu trebuie aruncate. Deoarece au un gust acrișor, pot fi folosite în ciorbe, supe, tocănițe sau salate.

Frunzele de ridichi

Frunzele de ridichi, bogate în vitaminele A, B1, B2, vitamina C, sunt depurative şi antitoxice, detoxifică organismul, refac flora intestinală şi fortifică sistemul imunitar slăbit. 

Foile uscate de ceapă

Toată lumea aruncă foile uscate de ceapă. Total greșit! Cojile de ceapă sunt bogate în quercetină, una dintre cele mai importante flavonoide, cu puternice efecte antioxidante, antimicrobiene, hepatoprotectoare, antiinflamatorii şi anticanceroase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel