Ce să nu faci niciodată dacă te trezești în toiul nopții. Lucrurile pe care trebuie să le eviți

Monika Baciu |
Data publicării:
ce sa nu faci daca te trezesti in toiul noptii - FOTO: Freepik@amerka83
ce sa nu faci daca te trezesti in toiul noptii - FOTO: Freepik@amerka83

Ce să nu faci niciodată dacă te trezești în toiul nopții. Ce lucruri trebuie să eviți.

Ce să nu faci niciodată dacă te trezești în toiul nopții. Un expert împărtășește patru lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată dacă te trezești în mijlocul nopții.

Un studiu efectuat pe 4.000 de britanici a constatat că mai mult de jumătate dintre noi se trezesc adesea în mijlocul nopții. A adormi noaptea poate fi dificil din mai multe motive, atât sănătatea noastră fizică, cât și cea mentală jucând un rol.

În timp ce stăpânirea actului de a adormi rapid este cu siguranță o realizare, este doar primul obstacol pentru a dormi suficient noaptea. Menținerea somnului este o altă problemă. O cercetare efectuată de Bupa Health Clinics pe 4 000 de adulți din Regatul Unit a constatat că aproximativ trei cincimi dintre noi se trezesc în mod obișnuit la 4.05 dimineața.

Deși acest fenomen este de obicei inofensiv, poate cauza probleme dacă nu reușiți să vă culcați la loc după aceea.

Vezi și: Păianjenii, protectori ai sănătății. De ce să nu îi omori dacă îi vezi în casă. Ce înseamnă când își țes pânze

Ce să nu faci niciodată dacă te trezești în toiul nopții

Având în vedere acest lucru, Lisa Artis, de la Sleep Charity și lucrând alături de specialiștii în somn Simba, a împărtășit șase obiceiuri de evitat care v-ar putea împiedica să vă întoarceți la somn.

Evitați să vă treziți creierul

Acest lucru include verificarea telefonului sau pornirea televizorului.

“Angajarea în activități stimulante, cum ar fi verificarea e-mailurilor, parcurgerea rețelelor de socializare sau vizionarea unei emisiuni TV pe telefonul mobil, poate face mai dificilă relaxarea și adormirea.

Ecranele luminoase și stimularea mentală vă pot perturba și mai mult ciclul somn-veghe. În schimb, optați pentru activități liniștitoare, cum ar fi cititul unei cărți sau ascultarea de muzică liniștitoare”, a spus Lisa, potrivit Express.

Vezi și: Arnold Schwarzenegger, mărturisiri despre lupta cu dislexia: Un dezastru. Eram lovit. Cum se manifestă boala

Nu cădeți în capcana somnului

Oricât de tentant ar fi, rezistați tentației de a trage un pui de somn lung în timpul zilei, mai ales dacă vă treziți în mod constant la 4 dimineața.

“Somnul de după-amiază poate interfera cu unitatea de somn și face mai greu să adormi noaptea. Dacă chiar ai nevoie să tragi un pui de somn, fă-o înainte de ora 15:00 și păstrează-l scurt (în jur de 20 de minute)”, a mai atras atenția expertul.

Vezi și: De ce să nu mănânci castravete amar. Ce este cucurbitacina și cum te poate îmbolnăvi

Nu vă lăsați amețiți

Evitarea cofeinei înainte de a merge la culcare pare de bun simț, dar Lisa recomandă să renunți la ea cu șase ore înainte.

“Nu lăsați cofeina și nicotina să vă transforme somnul într-o stare de nervozitate. Săriți peste stimulente timp de șase ore înainte de culcare, optând în schimb pentru înghițituri liniștitoare.

Pregătiți o cană reconfortantă de lapte de aur, o băutură remedială tradițională ayurvedică făcută cu turmeric, ghimbir și lapte cald. Turmericul conține curcumină, care are proprietăți potențiale de îmbunătățire a somnului și proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la relaxare și pot îmbunătăți durata somnului”, a mai spus Lisa.

Vezi și: Aspirina, asociată cu hemoragia cerebrală. Sângerarea în creier, ca o bombă

Evitați agitația poțiunilor de somn

În timp ce somniferele pot părea o soluție rapidă, faptul de a te baza pe ele în mod regulat poate duce la dependență și poate masca problemele de bază care cauzează trezirile tale matinale.

“Cel mai bine este să le rezervați pentru o utilizare ocazională și să consultați un profesionist din domeniul sănătății pentru o îndrumare adecvată”, a mai subliniat specialistul în somn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel