Ce să nu mănânci niciodată înainte de culcare. Lista cu alimentele recomandate

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
inainte de culcare foto:Freepik@dcstudio
inainte de culcare foto:Freepik@dcstudio

Sunt unele alimente pe care este necesar să le evităm înainte de culcare, pentru a ne îmbunătăți calitatea somnului.

În zilele noastre, mulți oameni se confruntă cu dificultăți în a obține suficiente ore de somn, indiferent dacă suferă sau nu de tulburări de somn. Sunt unele alimente pe care este necesar să le evităm înainte de culcare, pentru a ne îmbunătăți calitatea somnului.

Vezi și: Ce să faci dacă te simți obosit și lipsit de energie. Cât de mult contează greutatea corporală

Alimente și băuturi de evitat înainte de culcare

Alcoolul

Chiar dacă poate părea că un pahar de vin te ajută să adormi, consumul excesiv de alcool înainte de culcare poate perturba ciclul natural de somn și poate duce la relaxarea excesivă a mușchilor, contribuind la probleme, precum sforăitul și apneea de somn.

Mâncăruri grele

Alimentele bogate în grăsimi și cele prăjite pot duce la indigestie și pot împiedica procesul de digestie, afectând astfel somnul.

Alimente cu conținut mare de apă

Consumul de alimente cu conținut ridicat de apă, precum țelina și pepenele, poate duce la nevoia frecventă de a merge la baie, perturbând somnul continuu.

Alimente cu cofeină

Unele alimente pot conține cofeină, precum anumite deserturi și înghețate. Cofeina poate acționa ca un stimulant, făcând adormirea mai dificilă și reducând cantitatea de somn REM.

Alimente care conțin mult zahăr

Alimentele bogate în zahăr pot determina fluctuații bruște ale nivelului de insulină, afectând astfel modelele de somn și cauzând treziri nocturne.

Alimente bogate în tiramină

Alimentele precum roșiile, sosul de soia, vinul roșu și brânzeturile maturate, care conțin tiramină, pot stimula activitatea cerebrală și pot face adormirea mai dificilă.

Alimente picante

Alimentele picante pot crește temperatura corpului, perturbând procesul natural de scădere a temperaturii pentru a induce somnul.

Alimente acide

Alimentele foarte acide, cum ar fi citricele și sosul de roșii, pot agrava refluxul acid și pot afecta confortul în timpul somnului.

Alimente care provocă balonare

Consumul de alimente bogate în fibre și greu de digerat, cum ar fi fasolea și conopida, poate cauza disconfort abdominal și gaze, afectând somnul.

Alimente recomandate înainte de culcare

Dacă simți nevoia unei gustări sau unei mese ușoare înainte de culcare, există și opțiuni care pot contribui la îmbunătățirea calității somnului. Acestea includ:

- Fulgi de ovăz

- Pâine integrală

- Granola

- Lapte

- Brânză

- Iaurt

- Nuci

- Migdale

- Hummus

- Ceai de mușețel, ghimbir și fructul pasiunii

Vezi și: Pe ce parte a patului să te dai jos dimineața. Dacă faci asta, vei fi mai energic și mai optimist. Care este explicația științifică

Calitatea somnului are un impact semnificativ asupra stării generale de sănătate și bunăstării. Un somn odihnitor este crucial pentru regenerarea fizică și mintală, consolidarea memoriei, precum și pentru menținerea unui sistem imunitar puternic. Adoptarea unor obiceiuri sănătoase în ceea ce privește alimentația înainte de culcare poate reprezenta un pas important către îmbunătățirea calității somnului și, implicit, a sănătății pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel