Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci conservă de ton: o mulțime de beneficii, dar și unele riscuri

Angela Sabău |
Data publicării:
Ton, conservă
Ton, conservă

Tonul, chiar și conservat, aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre ele, dar și ce riscuri presupune.

Există nenumărate beneficii ale conservelor de ton chiar dincolo de beneficiile pentru sănătate: este stabil la raft, ieftin și poate fi folosit în diferite feluri, de la salate la sandvișuri - sau, ca atare, sunt o mulțime de rețete care includ ton conservat.

În ceea ce privește beneficiile nutriționale, conserva de ton are o mulțime, deși este important să nu exagerați cu acest produs de bază, deoarece prea mult ton ar putea duce la otrăvire cu mercur. În cea mai mare parte, totuși, includerea conservelor de ton în dietă poate fi o completare grozavă, datorită tuturor efectelor pozitive pe care le poate avea asupra corpului.

Așadar, dacă vă place tonul, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre ce se întâmplă cu corp atunci când mănânci ton conservat.

1 Crește aportul de proteine.

Adăugarea de proteine ​​în dietă poate fi extrem de valoroasă, deoarece te va face să te simți sătul pentru mai mult timp și, în cele din urmă, să consumi mai puține calorii. Tonul conservat face exact asta. Potrivit USDA, o conservă de ton în ulei conține 46,6 grame de proteine, în timp ce o conservă de ton în suc propriu (sau apă) conține 31,7 grame de proteine. Având în vedere faptul că ar trebui să consumi 0,36 grame de proteine ​​pe kilogram de greutate corporală, o singură cutie de ton ar putea satisface necesarul zilnic de proteină. Aceasta este cu siguranță o modalitate eficientă de a vă obține proteine.

2 Susține sănătatea creierului și a ochilor.

Datorită acizilor grași omega-3 găsiți în conservele de ton, se va îmbunătăți funcția creierului și a ochilor, doar mâncând acel sandwich cu ton la prânz. DHA, un acid gras omega-3, este cunoscut pentru proprietățile sale de îmbunătățire a memoriei. În plus, are și efectul de a reduce inflamația și de a elimina simptomele de ochi uscat.

3 Dacă este conservat în ulei, ai putea să te îngrași.

Chiar dacă tonul conservat în ulei are unele beneficii, cum ar fi faptul că are mai multe proteine ​​și aromă decât atunci când este conservat în apă, cel în ulei are mai multe calorii, grăsimi și ar putea duce la creșterea în greutate. Să ne uităm la cifre: tonul cu ulei conține 56 de calorii pe uncie și 2 grame de grăsime, în timp ce tonul cu apă conține mai puțin de jumătate din calorii la 24 pe uncie și mai puțin de 1 gram de grăsime. Ar trebui să optați pentru tonul în apă dacă doriți să consumați mai puține calorii și grăsimi.

4 Te-ai putea simți balonat.

Un ingredient găsit în toate conservele de ton este sodiul, care, în cantități mari, poate duce la balonare. Potrivit Institutului Linus Pauling, o cutie de ton - indiferent dacă este cu ulei sau apă - conține în medie aproximativ un sfert din aportul zilnic de sodiu. Chiar dacă sodiul este esențial pentru reglarea fluidelor corporale, exagerarea poate duce la balonare. Așadar, este important să fii conștient de cantitatea de conserva de ton pe care o consumi în fiecare zi pentru a rămâne în limitele de sodiu.

5 Puteți suferi o intoxicație cu mercur dacă mănânci prea mult.

Să prefațăm acest lucru spunând că tonul conservat are mult mai puțin mercur decât tonul proaspăt, ceea ce înseamnă că îl poți mânca mai regulat. Ca neurotoxină, mercurul este ceva care ar trebui evitat atunci când este posibil. Când vezi o cutie de ton cu eticheta „ton light”, înseamnă că conține mai puțin mercur decât tonul alb. Potrivit Livestrong, „tonul light” poate fi consumat de adulți o dată pe săptămână fără nicio problemă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel