Ce sunt nutricosmeticele. Cum pot îmbunătăți sănătatea și aspectul pielii

Monika Baciu |
Data publicării:
Ce sunt nutricosmeticele - Foto: Freepik
Ce sunt nutricosmeticele - Foto: Freepik

Ce sunt nutricosmeticele și cum pot îmbunătăți sănătatea și aspectul pielii.

Ce sunt nutricosmeticele. Un concurent relativ nou în industria cosmetică, nutricosmetica și-a creat propria nișă într-un interval scurt de timp. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Un concurent relativ nou în industria cosmetică, nutricosmeticele și-au creat propria nișă într-un interval scurt de timp. De fapt, odată cu creșterea frumuseții și a sănătății holistice, piața nutricosmeticelor este în creștere și devine din ce în ce mai competitivă. Datorită creșterii cunoștințelor privind avantajele nutricosmeticii pentru unghii, păr și piele, se preconizează că piața nutricosmeticii va crește substanțial la nivel mondial.

Nutricosmetica este compusă din cuvintele nutriție și cosmetică și descrie frumusețea pielii, care poate fi obținută din interior prin suplimentarea dietei. Filozofia din spatele nutricosmeticii este aceea că frumusețea este la nivelul pielii, iar sănătatea pielii depinde de ceea ce se întâmplă în interiorul corpului nostru. Ideea este de a lua pe cale orală ingrediente active, minerale și nutrienți care hrănesc pielea la un nivel mai profund, cum ar fi consumul oral de glutation, acizi grași Omega 3 sau biotină etc.

Nutricosmeticele sunt suplimente alimentare susținute de știință care se administrează pe cale orală pentru a promova sănătatea și frumusețea pielii.

Acestea sunt produse de sănătate care sunt utilizate în principal pentru a trata problemele părului, unghiilor și pielii, precum și pentru a preveni fotoîmbătrânirea și alte efecte dăunătoare ale soarelui. Suplimentele alimentare nutricosmetice sunt oferite sub diferite forme, cum ar fi capsule, fiole, pastile, pliculețe și chiar bomboane gumate și gumă de mestecat, potrivit Only My Health.

Ce sunt nutricosmeticele

Alimentația joacă un rol esențial în sănătatea noastră generală, care include și aspectul pielii noastre. Vitaminele, proteinele și mineralele ajută la menținerea sănătății pielii, cel mai mare organ al corpului nostru. Sursa nutrienților nu se găsește doar în alimente, deoarece aceștia pot fi accesați și prin intermediul unor tratamente care completează dietele cu scopul de a îmbunătăți sănătatea pielii.

Ajungem astfel la nutricosmetică, o disciplină care folosește produse sau tratamente nutriționale bogate în vitamine și minerale pentru a contribui la o piele, păr și unghii mai sănătoase, dintr-o abordare holistică, a întregului corp. Nutricosmetica folosește produse de origine naturală ale căror principii active acționează asupra pielii și părului.

Elementele autorizate aici includ în principal vitaminele A, D, E, K, grupul B, PP și C, minerale, acizi grași, antioxidanți, polifenoli și extracte de plante. Alte substanțe comune includ acidul hialuronic, colagenul, coenzima Q10, proteinele etc.

Aceste produse pot fi ingerate sub formă de pastile, tablete, capsule, blistere etc.  Nutricosmeticele sunt necesare deoarece o dietă echilibrată nu este suficientă pentru o piele sănătoasă.

Alți factori care o influențează sunt vârsta, stilul de viață și stresul. De exemplu, elemente precum elastina sau colagenul încetează să mai fie produse odată cu vârsta, ceea ce duce la apariția ridurilor pe piele. Produsele nutricosmetice cu vitamina A, C și E pot acționa ca agenți antioxidanți naturali și astfel ajută în procesele de întinerire a pielii, potrivit Center for European Master's Programmes.

La ce se folosesc nutricosmeticele

Produsele nutricosmetice prezintă o serie de întrebuințări sau funcții principale asupra organismului și sănătății cosmetice. Redensificarea pielii și evitarea flaccidității se numără printre funcțiile cheie ale acestor produse și tratamente. De asemenea, este utilă pentru a hrăni pielea și a evita ridurile pronunțate; ele pot proteja pielea de soare și pot stimula bronzarea.

Alte produse au ca scop evitarea căderii părului și îmbunătățirea rezistenței acestuia, în timp ce unele pot fi folosite și pentru întărirea unghiilor. O întreagă gamă de nutricosmetice este dedicată evitării celulitei. 

Iată care sunt principalele funcții ale nutricosmeticelor:

Evitarea ridurilor: multe produse nutricosmetice obișnuite folosesc colagen marin de acid hialuronic, care ajută la combaterea ridurilor premature. Alte produse pe bază de antioxidanți și siliciu au ca scop reducerea ridurilor profunde.

Întăriți unghiile și părul. Nutricosmetica nu vizează doar pielea. Produsele sunt dezvoltate pentru a întări unghiile prin includerea de vitamina B8, A, D, E și K, precum și de polifenoli.În plus, includerea anumitor substanțe active poate face și părul mai strălucitor și mai moale, prin îmbunătățirea sănătății scalpului.

Creșteți elasticitatea pielii. Produsele care conțin colagen, elastină, niacină (vitamina B3) și vitamina C îmbunătățesc luminozitatea pielii și elasticitatea acestui organ.

Întăriți sistemul imunitar. Unele produse nutricosmetice includ agenți naturali care furnizează nutrienți pentru organism, cum ar fi algele, consolidând astfel sistemul imunitar și ajutând pielea să se vindece după răni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel