Cea mai bună cafea la ibric. Dr Teodor Bădescu: stimulează activitatea creierului
Medicii recomandă zilnic o cană de cafea.
Medicul Teodor Bădescu, specialist în Gastroenterologie la Spitalul Clinic Sanador din București, susține că o cafea făcută la ibric este foarte bună pentru sănătate.
”Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoare, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”, afirmă specialistul.
Potrivit acestuia, ”în momentul în care consumul de cafea este făcut fără măsură, atunci efectul cafelei devine nociv”, a avertizat medicul.
REȚETĂ de cafea la ibric recomandată de medicul Teodor Bădescu o puteți citi pe Dc News.
Beneficiile cafelei
Un alt medic, de această dată nutriționist - Mihaela Bilic - subliniază beneficiile cafelei:
"Cafeaua, un remediu pentru insolație și dureri de cap. Mult timp a circulat mitul conform căruia cafeina deshidratează, deci trebuie evitată când afară este cald. Apoi s-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea.
Mai nou au fost confirmate și alte efecte benefice ale cafelei:
# face vasoconstricție la nivelul circulației cerebrale, se opune dilatării vaselor de sâânge care generează migrene
# are efect relaxant la nivelul musculaturii netede din pielea scalpului, înlătură tensiunea din ceafă
# menține presiunea arterială și evită hipotensiunea datorată caniculei și deshidratării.
Putem consuma liniștiți 3 cești de cafea zilnic, mai ales că ajută digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 min înainte mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort.
Inutil să confirm ceea ce știați deja: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta. Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe rețelele sociale.
Trei motive pentru care să beți cafea neagră
Cafeaua neagră este un stimulent energetic, dar și un produs care vă ajută să mai dați jos din kilogramele nedorite. Ca să slăbiți cu ajutorul cafelei, specialiștii recomandă să beți cafea neagră fără aditivi cum ar fi zahăr, lapte, frișcă, sirop. Cafeaua neagră are și acid clorogenic care accelerează procesul de slăbire și încetinește semnificativ producția de glucoză din organism, dar conține diverși antioxidanți care ajută la pierderea în greutate.
* cofeină - prezența cofeinei în cafeaua neagră acționează ca un stimulent energetic și îmbunătățește metabolismul. Te face să te simți activ și energic, ceea ce ajută la arderea mai multor calorii. Prin creșterea nivelului de energie, cafeaua neagră menține și nivelul colesterolului din sânge sub control.
* controlează durerile de foame - cafeaua neagră îmbunătățește și grăbește procesele metabolice, ceea ce duce la suprimarea durerilor de foame și la un aport mai mic de energie. Acționează asupra hormonului foamei cunoscut sub numele de Peptida YY care suprimă pofta de mâncare.
* reduce conținutul de apă - unii oameni se îngrașă din cauza conținutului ridicat de apă din corpul lor; consumul de cafea neagră duce la creșterea urinării, ceea ce duce la o scădere semnificativă a conținutului de apă, potrivit pinkvilla.com.
-
-
Noile ghiduri pentru tensiunea arterială extind criteriile de diagnostic15.12.2025, 21:02
-
Manichiura cu gel, pericol pentru unghii. Semnul banal adesea ignorat15.12.2025, 19:55
-
Jumătate dintre pacienții cu COVID-19 dezvoltă long-COVID15.12.2025, 19:11
-
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Cum scapi de nasul înfundat în 5 minute
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Ce să faci dacă ți-ai ars limba: 9 metode simple pentru limba arsă
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
