Cea mai bună cafea la ibric. Dr Teodor Bădescu: stimulează activitatea creierului

Adisa Codruț |
Data publicării:

Medicii recomandă zilnic o cană de cafea.

Medicul Teodor Bădescu, specialist în Gastroenterologie la Spitalul Clinic Sanador din București, susține că o cafea făcută la ibric este foarte bună pentru sănătate.

”Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoare, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”, afirmă specialistul.

Potrivit acestuia, ”în momentul în care consumul de cafea este făcut fără măsură, atunci efectul cafelei devine nociv”, a avertizat medicul. 

REȚETĂ de cafea la ibric recomandată de medicul Teodor Bădescu o puteți citi pe Dc News.

Beneficiile cafelei

Un alt medic, de această dată nutriționist - Mihaela Bilic - subliniază beneficiile cafelei:

"Cafeaua, un remediu pentru insolație și dureri de cap. Mult timp a circulat mitul conform căruia cafeina deshidratează, deci trebuie evitată când afară este cald. Apoi s-a demonstrat că apa cu care este preparată cafeaua compensează din plin creșterea diurezei provocată de respectiva cafea.

Mai nou au fost confirmate și alte efecte benefice ale cafelei:

# face vasoconstricție la nivelul circulației cerebrale, se opune dilatării vaselor de sâânge care generează migrene

# are efect relaxant la nivelul musculaturii netede din pielea scalpului, înlătură tensiunea din ceafă

# menține presiunea arterială și evită hipotensiunea datorată caniculei și deshidratării.

Putem consuma liniștiți 3 cești de cafea zilnic, mai ales că ajută digestia și previne constipația. Iar dacă beți cafeaua cu 30 min înainte mișcare, vezi fi bucuroși să aflați că intensifică arderea grăsimilor de rezervă și crește capacitatea de efort.

Inutil să confirm ceea ce știați deja: cafeina este un puternic antioxidant, stimulează atenția și memoria, menține funcția cognitivă și previne degradarea sistemului nervos odată cu vârsta. Rece sau caldă, simplă sau cu lapte, după masă sau în loc de masă, în cafea aveți un prieten pentru orice situație. Și da, merge perfect cu o cupă de înghețată", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe rețelele sociale.

Trei motive pentru care să beți cafea neagră

Cafeaua neagră este un stimulent energetic, dar și un produs care vă ajută să mai dați jos din kilogramele nedorite. Ca să slăbiți cu ajutorul cafelei, specialiștii recomandă să beți cafea neagră fără aditivi cum ar fi zahăr, lapte, frișcă, sirop. Cafeaua neagră are și acid clorogenic care accelerează procesul de slăbire și încetinește semnificativ producția de glucoză din organism, dar conține diverși antioxidanți care ajută la pierderea în greutate.

* cofeină - prezența cofeinei în cafeaua neagră acționează ca un stimulent energetic și îmbunătățește metabolismul. Te face să te simți activ și energic, ceea ce ajută la arderea mai multor calorii. Prin creșterea nivelului de energie, cafeaua neagră menține și nivelul colesterolului din sânge sub control.

* controlează durerile de foame - cafeaua neagră îmbunătățește și grăbește procesele metabolice, ceea ce duce la suprimarea durerilor de foame și la un aport mai mic de energie. Acționează asupra hormonului foamei cunoscut sub numele de Peptida YY care suprimă pofta de mâncare.

* reduce conținutul de apă - unii oameni se îngrașă din cauza conținutului ridicat de apă din corpul lor; consumul de cafea neagră duce la creșterea urinării, ceea ce duce la o scădere semnificativă a conținutului de apă, potrivit pinkvilla.com.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel