Ceaiul care topește grăsimea și ajută digestia. Se bea după micul-dejun

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ceai - Foto: Freepik
Ceai - Foto: Freepik

Ceaiul care promovează digestia și pierderea în greutate se bea după micul-dejun.

Ceaiul care promovează digestia poate să ajute și la eliminarea unor kilograme nedorite. Semințele de chimion sunt înzestrate cu o serie de compuși vegetali benefici care sunt asociați cu numeroase beneficii pentru sănătate. 

Ceaiul de chimen este o băutură tradițională indiană făcută cu un condiment sau plantă minunată cunoscută sub numele de chimion. Are o valoare terapeutică ridicată și poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Chimionul este un condiment obținut din semințele plantei Cuminum cyminum. Gustul său a fost descris ca fiind pământos, nucat, picant și cald.

De la îmbunătățirea digestiei la stimularea memoriei, ceaiul de chimion are o varietate de beneficii de oferit. Antioxidanții și proprietățile anticancerigene ale acestui condiment te pot ajuta să rămâi treaz și plin de energie. Citește mai jos despre beneficiile uimitoare ale acestei băuturi de dimineață.

Promovează digestia 

Chimionul este una dintre cele mai bune plante tradiționale folosite pentru a trata indigestia. Chimionul promovează, de asemenea, eliberarea de bilă din ficat. Bila ajută la digestia grăsimilor și a anumitor nutrienți din intestin. Chimionul ajută la digestie prin creșterea activității proteinelor digestive. De asemenea, poate reduce simptomele sindromului de intestin iritabil, potrivit English Jagran.

Poate ajuta în cazul persoanelor cu diabet 

Ceaiul de chimion ajută la stimularea producției de insulină în organism, ceea ce menține sub control nivelul zahărului din sânge. De la stimularea metabolismului la scăderea colesterolului, ceaiul de chimion este, de asemenea, responsabil pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate ajuta în cazul diabetului.

Ceaiul de chimen poate promova pierderea în greutate

Chimionul are puterea de a ajuta la reducerea sau pierderea în greutate în mod natural. Semințele de chimion conțin un ingredient activ numit timochinonă, o substanță chimică naturală care are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Acest component vizează radicalii liberi din organism și promovează curățarea corpului de toxine.

Combate inflamația

Semințele de chimion sunt bogate în antioxidanți și proprietăți antiinflamatorii, vitaminele A, C, cupru și mangan. Consumul de ceai de chimen poate ajuta la detoxifierea corpului și eliminarea toxinelor din organism.

Poate trata insomniile 

Semințele de chimion conțin uleiuri esențiale cu natură hipnotică. Ele pot ușura simptomele stresului și anxietății, precum și ale insomniei. Ceaiul de chimen conține, de asemenea, melatonină, cunoscută ca fiind o hormonă reglatoare a somnului. Momentul ideal pentru a bea ceaiul de chimen pentru pierderea în greutate este dimineața, pe stomacul gol. Poți să îl consumi și după ce ai luat micul dejun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel