Cele mai importante știri medicale ale zilei

Florina Pop |
Data publicării:
Știrile zilei
Știrile zilei

Ultimele știri din sănătate despre cele mai recente cercetări de pe glob și cele mai noi informații din sistemul românesc de sănătate le puteți citi pe DC Medical.

Redacția DC Medical vă oferă cele mai recente știri despre cercetări din varii domenii și ultimele informații despre pandemie.

Știrile zilei de 22 mai:

V-ați săturat de parcuri și terase? Locul din București unde nu-i nici Covid-19, nici aglomerație - În weekend, oamenii care stau în București iau cu asalt parcurile și terasele, deși este un loc extrem de primitor unde nu se înghesuie nimeni. CITIȚI MAI MULT.

Teste și analize necesare sănătății femeii în timpul pandemiei - Cunoscutul medic ginecolog Iosif Niculescu explică, EXCLUSIV pentru DC Medical, că în perioada pandemiei trebuie realizate și consultațiile de rutină, mai ales cele ginecologice. CITIȚI AICI cum se desfășoară acestea și ce analize pot și trebuie să-și facă femeile, inclusiv în funcție de vârstă.

Cancer pulmonar, tip rar: o posibilă terapie testată de japonezi - Tratarea unui tip rar de cancer pulmonar s-ar putea îmbunătăți prin iradiere cu infraroșu și un compus care vizează cancerul. CITIȚI MAI MULT.

Prea mult stat jos crește riscul de cancer - Un studiu recent susține că lipsa exercițiilor fizice crește cu circa 82% riscul de a dezvolta cancer. CITIȚI MAI MULT

Variola și cum a apărut primul vaccin împotriva bolii - Prof dr Octavian Buda povestește, în emisiunea Academia de Sănătate, cum a fost creat primul vaccin împotriva variolei. CITIȚI MAI MULT.

România, LOVITĂ mai TARE decât ar putea face-o criza sanitară. Sorin Naș: Vom ajunge la haos - Sorin Naș apreciază că România riscă să fie lovită de o criză mult mai gravă decât cea sanitară sau cea economică.  CITIȚI MAI MULT.

Insuficiența cardiacă, rolul nebănuit al unui receptor în tratarea afecțiunii - Cercetătorii americani au descoperit un receptor care are un rol esențial în tratarea insuficienței cardiace. CITIȚI MAI MULT. 

Incursiune în Istoria Medicinei: despre ciuma pulmonară sau cum microorganismele își schimbă virulența; prof dr Octavian Buda explică, în emisiunea Academia de Sănătate cum microbii și microorganismele își schimbă comportamentul și virulența. CITIȚI MAI MULT.

Factorii sociali și comportamentali care cresc riscul de deces - Fumatul și abuzul de alcool cresc riscul de deces. CITIȚI MAI MULT.

Testul de urină care spune cât de sănătos mănânci - Oamenii de știință au realizat un test rapid de urină care ”măsoară” sănătatea dietei unei persoane. CITIȚI MAI MULT.

Prof. dr. Ileana Constantinescu: Am reușit până acum, nu știm ce va fi de acum înainte - a explicat de ce preferă un anume tip de teste și cum a reușit să acopere necesarul de teste la Institutul Clinic Fundeni. CITEȘTE MAI MULT.

Parteneriatul de succes public-privat din Sănătate, în pericol după pandemie - Pandemia a impus noi reguli și circuite în spitalele publice și în clinicile private, pentru prevenirea transmiterii COVID-19 în rândul pacienților și a cadrelor medicale. Aceste măsuri au adus costuri suplimentare importante. CITEȘTE MAI MULT.

HIV, imunitate prelungită: Molecula capabilă să prelungească durata unui vaccin - Un nou medicament adjuvant prelungește durata imunității împotriva HIV. Cercetătorii au descoperit o moleculă sintetică în prezența imunitatea împotriva HIV este prelungită, dar ar putea fi utilizată chiar și la vaccinul împotriva COVID-19. CITEȘTE MAI MULT.

Postezi pe rețele de socializare? Ce dezvălui fără să vrei despre tine - Un studiu arată cum activitatea oamenilor din social media poate fi un indicator al problemelor de sănătate. CITEȘTE MAI MULT.

Rezultatele fals pozitive-fals negative. Prof Dr Ileana Constantinescu: Nu există un test de diagnostic ideal - Prof Dr Ileana Constantinescu, medic primar Virusologie - Imunologie, a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, despre limitele de detecție ale testelor PCR. CITEȘTE MAI MULT

Cum revenim la sala de fitness în siguranță - Șeful Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean, spune, într-un interviu la DC Medical, despre cum putem reveni la sala de sport în condiții de siguranță, după criza generată de pandemia de coronavirus, dar și despre ce strategie trebuie abordată după pauza de mișcare din ultimele luni. CITEȘTE MAI MULT.

COVID-19: Societatea Română de Epidemiologie, reacție la numărul de infecții în creștere - Societatea Română de Epidemiologie este îngrijorată din cauza creșterii constante în ultima săptămână a numărului de infecții cu SARS-CoV-2 la 300 pe zi și a peste 10 decese COVID-19 produse zilnic și a făcut publice o serie de recomandări pentru limitarea răspândirii virusului. CITEȘTE MAI MULT.

Ministrul Sănătății, avertisment: noi restricții ar putea fi reintroduse - Reintroducerea unor noi măsuri de restricții depinde de numărul noilor cazuri de îmbolnăvire. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat, după ce săptămâna trecută s-a înregistrat o creștere continuă a numărului de noi infecții, că în anumite zone în care sunt focare s-ar putea reintroduce unele restricții. CITEȘTE MAI MULT.

Câți pacienți COVID-19 ocupă miile de paturi din spitalele Capitalei. Explicații PMB - Primăria Capitalei a făcut precizări referitoare la situația internărilor pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 în spitalele pe care le are în administrație: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, Spitalul Clinic Colentina și Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”. CITEȘTE MAI MULT.

Boala Parkinson: legătura cu bacteriile intestinale, descoperită de cercetători - Boala Parkinson este o boală neurodegenerativă comună, progresivă și debilitantă. În prezent nu poate fi prevenită sau vindecată. Cercetătorii au descoperit o legătură cu alterarea microbiomului intestinal. CITEȘTE MAI MULT.

11 beneficii ale seleniului. În ce alimente îl găsești - Seleniul poate fi obținut foarte ușor printr-o alimentație echilibrată. Potrivit studiilor, există câteva alimente care aduc un aport mai mare din acest oligoelement. CITEȘTE MAI MULT.

Îmbătrânirea prematură a pielii. Ce rol are vitamina D - Vitamina D ar putea avea un rol de protecție împotriva îmbătrânirii premature a pielii. CITEȘTE MAI MULT.

Un focar de infecție cu coronavirus a apărut la Primăria Constanța, unde s-au înregistrat 13 îmbolnăviri. CITEȘTE MAI MULT.

Victor Costache a rupt tăcerea. Cu ce se ocupă acum fostul ministru al Sănătății. CITEȘTE MAI MULT.

Actriţa Adriana Trandafir este internată la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, după ce a fost depistată cu virusul SARS-COV2. CITEȘTE MAI MULT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel