Chirurg: În România se operează mult mai puțini bolnavi de inimă decât ar trebui

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Inima transmite mesaje țesutului gras   FOTO: pexels.com
Inima transmite mesaje țesutului gras FOTO: pexels.com

Chirurgul cardiovascular Cătălin Badiu de la SUUB declara, la Interviurile DC Medical, că în țară se operează puțini bolnavi de inimă din câți ar trebui.

Bolile de inimă fac mai multe victime decât toate tipurile de cancer la un loc și deși sunt cauza numărul unu de mortalitate în Europa, și în România în special, lumea nu le vede astfel. ”Nu sunt așa percepute. Poate se vorbește mai puțin de boli cardiovasculare, pălărie sub care intră mai multe patologii. Sunt cauza numărul unu și din acest motiv este nevoie de astfel de specialități (n. r. de Chirurgie Cardiovasculară) în spitale”, a declarat medicul Cătălin Constantin Badiu, șeful Compartimentului de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), în septembrie 2019, la Interviurile DC Medical.

Acesta a pledat pentru dezvoltarea mai multor centre de Chirurgie Cardiovasculară în țară întrucât în ”România se operează mult mai puțini pacienți decât ar trebui să se opereze”. În opinia acestuia nu sunt supuși unor intervenții chirurgicale mai mult de 40% dintre bolnavii care ar necesita tratamente chirurgicale pe inimă. Iar asta fiindcă, probabil, ”mulți poate nu ajung suficient de repede la un specialist care să pună diagnosticul corect. Apoi există un timp de așteptare în Chirurgia Cardiovasculară. Și în alte țări e așa. (...) Sunt încă prea puțini specialiști în România comparativ cu nevoia pe care o avem”, aprecia specialistul în urmă cu câteva luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel