Chirurgie cardiovasculară de record mondial, la un spital din România

Steluța Indrei / 29 sep 2018 / 17:01
Numărul pacienților a crescut de când s-a deschis linia de gardă
Numărul pacienților a crescut de când s-a deschis linia de gardă

Conf. dr. Victor Costache, coordonatorul echipei de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul European Polisano din Sibiu, vorbește la interviul de la DC MEDICAL despre operația în premieră pentru care a fost premiat de Academia Recordurilor și despre alte intervenții complexe realizate în cadrul acestui centru recunoscut la nivel mondial. 

Pe 11 septembrie 2018, Academy of World Records l-a premiat pe conf. dr. Victor Costache pentru realizarea primei operații complexe de disecție de aortă tratată endovascular.

Intervenția, o premieră mondială în domeniul chirurgiei cardiovasculare, a fost realizată în cadrul Spitalului European Polisano din Sibiu, un spital care impresionează prin faptul că deține specialități chirurgicale de top.

„Spitalul European Polisano este una dintre cele mai importante investiții în domeniul medicinei private, spital deschis în ianuarie 2013, iar centrul de chirurgie cardiovasculară și toracică a fost deschis de echipa noastră, coordonată de mine (n.r. - conf. dr. Victor Costache) și de domnul doctor Mugurel Bosânceanu, în august 2013. De atunci ne mândrim cu mii de intervenții realizate, operații din care multe au fost realizate în premieră în România, câteva premiere în Europa de Est și chiar în Europa”, a declarat, în exclusivitate pentru DC Medical, conf. dr. Victor Costache.

Astfel, conf. dr. Victor Costache a reușit, la Sibiu, să pună bazele unui centru de chirurgie cardiovasculară într-o zonă în care această specializare era inexistentă.

Centrul de chirurgie cardiovasculară de la Sibiu, intervenții de top

Acest lucru este cu atât mai important cu cât bolile cardiovasculare sunt ucigașul nr. 1 al românilor, fiind prima cauză de deces. „Aproximativ 60% din români decedează din cauza bolilor cardiovasculare și apariția acestui centru nu face decât să fie o poartă deschisă pentru pacienții din regiune”, spune dr. Costache.

Pe lângă programul clasic de chirurgie cardiovasculară, la acest centru din Sibiu s-au implementat și tehnicile de chirurgie cardiovasculară minim-invazivă și chirurgie endovasculară. Astfel, conf. dr. Victor Costache a realizat primele intervenții endoscopice de înlocuire valvulară aortică cu valve sutterless (n.r. - fără cusături), de plastie valvulară mitrală, intervenții endovasculare de disecții de aortă. „Am realizat prima intervenție de acest gen din țară, avem chiar și un record mondial, confirmat în World Book of Records, cu cel mai complex caz de disecție de aortă rezolvat pe cale endovasculară”, precizează conf. dr. Victor Costache.

Despre pacientul care a beneficiat de această operație de excepție și alte informații despre activitatea chirurgului Victor Costache aflați din video:

Urmăriți interviul integral pe contul de youtube al DC MEDICAL.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28