Cîmpeanu: „Nu toate școlile primesc teste antigen. Aș vrea ca DSP să înțeleagă foarte bine!”

Dana Lascu |
Data publicării:
Teste rapide. Foto: Pixabay
Teste rapide. Foto: Pixabay

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că testele antigen nu au de ce să ajungă în unitățile școlare în care nu există cabinet medical sau personal specializat și că DSP ar trebui să înțeleagă asta și să administreze aceste teste. 

Sorin Cîmpeanu a spus că pentru școlile care nu au cabinetel medicale, testele antigen vor rămâne la Direcțiile de Sănătate Publică și vor fi administrate de către personalul DSP-urilor în cauză.

„18% din școlile din România au cabinet medical. Nu toate aceste școli dotate cu cabinet medical au si personal medical. Acest raportări vizează exclusiv acele școli care au cabinet medical, care au personal medical si care au admiistrat teste antingen rapide. Școlile care nu au cabinet medical, deci care nu au posibilitatea de administrare  a testelor rapide, nu au ce raporta către DSP. E o problemă gestionată de Ministerul Sănătății prin DSP-uri.

Nu au de ce să ajunga teste antigen în toate școile,așa cum a spus domnul director DSP, pentru ca testarea este un act medical administrat de personal medical. În acele școli care nu există peronal medical, nu au de ce să ajungă. Ele sunt la DSP. Sunt peste 1 mil de teste distribuite de la Departamentul pentru Situații de Urgență încă de acum o săptămână. Acplo unde există cabinet medical și personal medical au de ce să ajungă. Unde nu e cabinet medical și personal medical, nu au de ce să ajungă în școli.

Aș vrea ca DSP să înțeleagă foarte bine acest aspect. Testele rămân la DSP. Au ca destinație testarea elevilor și personalul din învățământ și vor fi admiistrate de către DSP”, a spus ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel