Cinci moduri în care mâncarea te poate îmbolnăvi

Angela Sabău |
Data publicării:
Salată cu sos  FOTO: pexels.com
Salată cu sos FOTO: pexels.com

Alimentele pe care le consumăm ne pot face și rău, dacă nu suntem atenți. Unele, mai mult ca altele, necesită atenție atunci când sunt gătite. Iată cinci alimente la care trebuie să fim atenți atunci când le preparăm. 

Puiul insuficient gătit nu este singurul aliment care ne poate îmbolnăvi.

Dacă ați avut vreodată intoxicații alimentare, nu trebuie să vă spunem cât de enervant și de îngrozitor este. De aceea este adevărat că cel mai bun mod de combatere a intoxicațiilor alimentare este prin prevenire - mult mai bună decât orice leac. Prin urmare, aveți grijă cu aceste alimente, deoarece acestea vă pot îmbolnăvi și.

De asemenea, puteți obține otrăvirea alimentară din aceste alimente.

Ouă prăjite (sau fierte) moi

Un ou prăjit arată atât de apetisant. Dar nu este deloc distractiv atunci când te îmbolnăvește. Salmonella este unul dintre cei mai mari vinovați ai intoxicațiilor alimentare și o puteți contracta cu un ou oarecum nesănătos, cum ar fi un ou prăjit sau un ou fiert moale. Din fericire, acest risc este foarte mic. Cu toate acestea, dacă pregătiți un ou pentru copii mici, femei însărcinate, vârstnici sau cineva cu un sistem imunitar slăbit, asigurați-vă că oul este complet gătit.

Ton

Mirosim adesea ceva pentru a determina dacă este încă bun. Deci, dacă tonul încă miroase normal, probabil crezi că este și bun. Din păcate, această metodă nu este pe deplin eficientă. Când peștele crud este depozitat incorect, bacteriile cresc și puteți contracta intoxicații alimentare. Cum puteți preveni acest lucru? Puneți tonul în frigider cât mai curând posibil după ce l-ați cumpărat și gătiți-l bine.

Salată verde, rucola și alte legume crude cu frunze verzi

Riscul este mic, dar puteți face o intoxicație alimentară din salată. Dacă ați cumpărat salată de pe piață, este bine să o spălați bine înainte de a o mânca. Din nou, riscul este mic, dar legumele pot fi contaminate cu o bacterie din excremente de păsări, îngrășăminte sau căpușe, iar astea sunt doar câteva.

Fasole verde

Fasolea verde este de fapt semințe încolțite. Pentru a asigura germinarea semințelor, este necesar un mediu umed și multe bacterii cresc adesea acolo. „Infecția are loc de obicei în sămânță și atunci când semințele germinează, celulele bacteriene ajung, de asemenea, în plantă”, remarcă dr. Diez-Gonzales The Healthy. Din nou, riscul este mic de a face toxiinfecție alimentară, dar cu siguranță nu strică să gătiți fasolea verde înainte de a o mânca.

Conserve de fasole

Boabele de fasole conțin o anumită proteină numită lectină. Dacă mâncați fasolea fără a o încălzi, lectina poate rămâne intactă. Și corpul nu va fi prea fericit în cazul acesta. Dacă aveți prea multă lectină, este posibil să aveți diaree sau să aveți vărsături. Soluția? Încălziți fasolea înainte de a o consuma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel