Circa 500 de consultații în Delta Dunării, făcute de medici militari americani și români

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Consultații în Delta Dunării    FOTO: Facebook Forțele Navale Române/Alina Davies, Andrei Pap
Consultații în Delta Dunării FOTO: Facebook Forțele Navale Române/Alina Davies, Andrei Pap

Medicii militari americani și români au efectuat, de luni, 2 septembrie, și până joi inclusiv, 5 septembrie, consultații în comunități izolate din Delta Dunării.

Consultații, medici, Deltă. Medici militari de la Forțele Navale Române și personal medical al Gărzii Naţionale a statului american Alabama au consultat, săptămâna aceasta, aproape 500 de persoane din comunităţile izolate ale Deltei Dunării. Verificările medicale au început luni, în satul CA Rosetti, şi au continuat la Cardon, Sfiştofca, Letea şi în oraşul Sulina, informează Agerpres.

”La Sulina, a fost un adevărat maraton de acordat consultaţii. Programul a început la ora 9.00, iar medicii români şi americani au fost la dispoziţia populaţiei până după ora 21.00”, a afirmat, pentru sursa citată, ofiţerul de Relaţii Publice din cadrul Statului Major al Forţelor Navale, Alina Davies.

Acţiunea umanitară a constat atât în consultaţii de Medicină Internă, Oftalmologie, Stomatologie şi Pediatrie, cât şi în susţinerea unor cursuri de prim ajutor şi acordarea a circa 200 de truse de igienă orală şi 250 de perechi de ochelari de vedere, se arată într-o informare publicată pe Facebook de reprezentanți ai Forțelor Navale Române:

”Activitatea desfășurată de către personalul medical româno-american s-a înscris în sfera acțiunilor umanitare, în sprijinul populației civile din zonele izolate ale Deltei Dunării. Suportul logistic a fost asigurat de către militarii Regimentului 307 Infanterie Marină din Babadag, componentă operațională a Flotilei Fluviale. (...) Localnicii au fost foarte deschiși și bucuroși de această inițiativă, exprimându-și speranța că acțiunea nu este una singulară. În acest sens, atât reprezentanții medicilor militari ai Forțelor Navale cât și partenerii americani au constatat nevoia existentă pentru servicii medicale în zonele vizitate și și-au anunțat intenția de a face din această acțiune umanitară una bianuală”.

Acțiunea realizată de Forțele Navale Române şi Garda Naţională a statului american Alabama face parte din activitățile organizate în cadrul unei relaţii de cooperare dintre România şi SUA care există de peste 25 de ani. În Delta Dunării există 4 medici de familie, iar în regiune trăiesc aproape 10.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel