Coaja de portocală, de ce să nu o mai arunci: are o mulțime de beneficii pentru sănătate

Angela Sabău |
Data publicării:
Coaja de portocala aduce beneficii pentru sănătate
Coaja de portocala aduce beneficii pentru sănătate

Coaja de portocală aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată doar câteva dintre ele.

Portocala este unul dintre cele mai populare fructe datorită conținutului de vitamina C. Portocala nu este doar plină de vitamina C, dar este și bogată în antioxidanți și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Dar nu numai fructele, ci și coaja este bună pentru organism. Coaja este cea mai sănătoasă parte a întregului fruct. Surprinzător, nu-i așa? Cojile de portocală sunt bogate în flavonoide și au, de asemenea, substanțe fitochimice care oferă diverse beneficii pentru sănătate.

Coaja conține aproape cantitatea dublă de vitamina C găsită în fructe. Este bogată în cupru, calciu, magneziu, acid folic, vitamina A și alte vitamine B și fibre alimentare. Dacă îți plac portocalele, atunci este timpul să încorporezi și coaja fructelor în dietă.

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale cojii de portocală.

Bună pentru plămâni:

Portocala este plină de vitamina C, iar cojile ajută la curățarea plămânilor. Întărește imunitatea și previne infecțiile pulmonare. Coaja de portocală ajută, de asemenea, la eliminarea flegmei prin curățarea plămânilor.

Ajută la tratamentul diabetului:

Cojile de portocală sunt bogate în pectină, despre care se știe că reglează nivelul zahărului din sânge. Este util pentru persoanele cu diabet. Proteina RLIP76 este dăunătoare persoanelor cu diabet; coaja de portocală ajută la eliminarea acestei proteine ​​din sistem.

Ajută la pierderea în greutate:

Coaja de portocală are un conținut scăzut de calorii și este plină de fibre alimentare, care controlează apetitul și țin la distanță foamea și mâncatul excesiv.

Bună pentru vedere:

Studiile sugerează că unii compuși precum limonenul, decanalul și citralul din cojile de portocală ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor. De asemenea, au proprietăți antiinflamatorii care luptă împotriva infecțiilor și îmbunătățesc vederea.

Ajută la digestie:

Conținutul de fibre din coaja de portocală ajută digestia și întărește intestinul. Potrivit studiilor, cojile de portocală sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru a trata tulburările digestive.

Bună pentru piele:

Coaja de portocală funcționează excelent pentru piele, deoarece tratează punctele negre, celulele moarte, acneea și petele. De asemenea, puteți adăuga lapte sau brânză pentru a obține acea strălucire suplimentară sau pentru a îndepărta bronzul nedorit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel