Școală mai multă, inimă mai sănătoasă. Ce zic studiile

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Infecțiile cardiace
Infecțiile cardiace

Mai multe studii susțin că școala este un predictor excelent al bolilor de inimă.

Arshed A. Quyyumi, director al Institutului de Cercetări Cardiovasculare Clinice Emory din Atlanta, consideră că mai puțini ani de școală nu este un factor de risc precum fumatul sau diabetul, dar contează. ”Cu cât cineva are mai multă școală, cu atât riscul de boli cardiovasculare este mai mic. Chiar și la persoanele fără boli cardiace existente, riscul de a suferi în cele din urmă boli coronariene, insuficiență cardiacă sau accident vascular cerebral a fost de 59% pentru bărbați și 51% pentru femei”, susține un studiu din 2017, publicat în JAMA Internal Medicine, conform unui material al Asociației Americane a Inimii.

”Cred că există dovezi din ce în ce mai convingătoare că educația este într-adevăr un factor de risc critic pentru bolile de inimă”, consideră dr. Rita Hamad, profesor asistent la Școala de Medicină a Universității din California, San Francisco.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel