Vitamina D: rolul surprinzător pe care-l joacă în dezvoltarea mușchilor

Florina Pop |
Data publicării:
Vitamina D
Vitamina D

Vitamina D ar fi responsabilă de mărimea și forța mușchilor, arată un studiu făcut pe șoareci la un institut din Australia.

Vitamina D, mușchi. Oameni de știință de la Institutul Westmead pentru Cercetări Medicale din Australia au descoperit că vitamina D joacă un rol important în dezvoltarea celulelor musculare. Aceștia au analizat rolul vitaminei D în mușchii șoarecilor și au observat că semnalizarea vitaminei D - modul în care celulele comunică una cu cealaltă - este necesară pentru forța și mărimea normală a mușchilor, informează sciencedaily.

Vitamina D, mușchi: efectele neașteptate

Potrivit sursei citate, cercetatorii au descoperit că șoarecilor cărora le lipsește receptorul de vitamina D au avut mușchi mai mici și mai puțin puternici, dar și o scădere semnificativă a vitezei de deplasarea.

"De mult timp am știut că deficiența de vitamina D este asociată cu slăbiciune musculară și risc crescut de căderi și fracturi. Cu toate acestea, dacă vitamina D a jucat un rol direct în mușchi, nu a fost cunoscută. Am arătat că receptorul de vitamina D este prezent la niveluri scăzute în mușchiul normal, iar studiul nostru a constatat că eliminarea receptorilor de celule musculare de vitamina D a avut efecte importante asupra funcției musculare", afirmă, citat de sciencedaily, autorul principal al studiului, cercetătorul Jenny Gunton.

Vitamina D, mușchi: e nevoie de alte studii

Cercetătorii susțin că, deși e nevoie de mai multe studii, descoperirea lor sugerează că menținerea semnalizarii normale a vitaminei D în mușchi este importantă pentru conservarea volumului muscular și a funcției mușchilor. Iar observațiile lor ar putea fi de folos în prevenirea sau cercetarea unor tulburări legate de funcția musculară sau de sarcopeniei legate de vârstă - pierderea degenerativă a masei musculare.

Studiul a fost publicat în Jurnalul Cachexia, Sarcopenia și Muscle. Poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel