Conf dr Simin Florescu despre remdesivir: Încă nu am primit

Florina Pop / 04 iul 2020 / 18:34
EXCLUSIV
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

Conf. dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit despre medicamentele administrate bolnavilor de COVID-19.

Conferențiarul și doctorul Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a detaliat, la emisiunea Academia de Sănătate, medicamentele administrate bolnavilor de COVID-19 tratați în unitatea unde activează.

”Mai există medicații care au fost recomandate, dar pe care noi nu le-am putut încerca până în acest moment, și aici vorbesc de remdesivir. Celebrul remdesivir. Atât de controversat pentru că, inițial, au existat două studii mari care au zis: unul că este bun pentru că scade, cu câteva zile, durata de spitalizare, iar celălalt a zis că nu are niciun efect (n. r. asupra infecției COVID-19). Și lucrurile au rămas cumva în coadă de pește, iar în acest moment există trial-ul OMS care include și remdesivirul pe unul din brațe și care sperăm să ne arate un grad de eficiență. 

La pacienții noștri n-am apucat să dăm (n. r. remdesivir). Noi am intrat în trial-ul OMS-ului cu spitalul, dar încă nu am primit acest tip de medicație ca să putem da un feedback”, a explicat medicul Simin Florescu. la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy