Conf dr Simin Florescu despre remdesivir: Încă nu am primit

Florina Pop / 04 iul 2020 / 18:34
EXCLUSIV
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

Conf. dr. Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a vorbit despre medicamentele administrate bolnavilor de COVID-19.

Conferențiarul și doctorul Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din Capitală, a detaliat, la emisiunea Academia de Sănătate, medicamentele administrate bolnavilor de COVID-19 tratați în unitatea unde activează.

”Mai există medicații care au fost recomandate, dar pe care noi nu le-am putut încerca până în acest moment, și aici vorbesc de remdesivir. Celebrul remdesivir. Atât de controversat pentru că, inițial, au existat două studii mari care au zis: unul că este bun pentru că scade, cu câteva zile, durata de spitalizare, iar celălalt a zis că nu are niciun efect (n. r. asupra infecției COVID-19). Și lucrurile au rămas cumva în coadă de pește, iar în acest moment există trial-ul OMS care include și remdesivirul pe unul din brațe și care sperăm să ne arate un grad de eficiență. 

La pacienții noștri n-am apucat să dăm (n. r. remdesivir). Noi am intrat în trial-ul OMS-ului cu spitalul, dar încă nu am primit acest tip de medicație ca să putem da un feedback”, a explicat medicul Simin Florescu. la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy