Consumul de usturoi nu este pentru toată lumea. Cine are INTERZIS

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Usturoi
Usturoi

Nu toată lumea are voie să consume usturoi. Care este explicația?

Oamenii de știință știu că majoritatea beneficiilor usturoiului pentru sănătate sunt datorate de compușii de sulf care se formează atunci când un cățel de usturoi este tocat, zdrobit sau mestecat. 

Deși usturoiul este considerat cel mai puternic antibiotic natural, el trebuie consumat cu moderație. Altfel, apar efecte secundare.

Porția zilnică recomandată este de 1-2 căței de usturoi. Dacă ne referim la o căpățână de usturoi, atunci lucrurile se schimbă, înseamnă depășirea dozei normale și apariția problemelor, fie că este consumată crudă sau sub formă de suc, fie că o adaugi în mâncare.

Ce efecte adverse pot să apară?

- Diaree, flatulență (gaze)

- Arsuri la stomac

- Dureri de cap

- Înroșirea feței

- Insomnie

- Greață, vărsături

- Tahicardie

Cine nu ar trebui să consume usturoi

Potrivit FDA, persoanele alergice la usturoi sau persoanele care suferă de anumite boli ar trebui să se ferească de acest aliment: inflamații acute, diabet de tip 1, hipoglicemie, pemfigus (vezicule pe piele).


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel