Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm prea multe proteine? Nutriționistul Cori Grămescu are răspunsul.
"În ultimii ani moda dietelor hiperproteice a adus în discuţie problemele generate de consumul excesiv de proteine. S-au făcut nenumărate afirmaţii cu caracter mai mult sau mai puţin ştiinţific şi adesea ştiinţa a fost umbrită de interese comerciale.
Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm prea multe proteine?
• Primul organ care poate fi afectat de consumul excesiv de proteină este rinichiul. Consumul crescut stresează aparatul renal şi, pe fondul unor probleme pre-existente, poate creşte cantitatea de proteine din urină sau se pot forma pietre la rinichi - consumul ridicat de apă şi efortul fizic moderat sunt de natură să ajute la prevenirea acestor probleme.
• Trebuie să vă informaţi medical dacă intenţionaţi să începeţi o dietă hiperproteică sau să consumaţi suplimente concentrate cu proteine. Un consum excesiv de proteine forţează eliberarea calciului din oase, datorată acidității crescute provocate de digestia şi absorbţia proteinelor.
• Consumul ridicat de carne este adesea asociat cu probleme cardiace, cauzate de excesul de grăsimi săturate nesantoase care se găsesc în produsele animale - consumul ridicat de carne roşie a fost asociat şi cu o incidenţă crescută a cancerului de colon.
• În cazul dietelor de tip low-carb sau ketogenice, excesul de proteine poate întrerupe exact procesul care ar trebui să producă pierderea în greutate, deoarece s-a demonstrat că o cantitate prea mare de proteine întrerupe ketoza nutrițională. Aceasta este starea urmărită de acest tip de diete.
• În cazul unei predispoziţii genetice, proteinele din carne contribuie la acumularea de acid uric în sânge, agravând afecţiunea metabolic numită gută.", a scris Cori Grămescu pe instagram.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.