Cori Grămescu: Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm prea multe proteine? Dezvăluire-BOMBĂ!

Irina Radu / 23 feb 2021 / 12:45

Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm prea multe proteine? Nutriționistul Cori Grămescu are răspunsul. 

"În ultimii ani moda dietelor hiperproteice a adus în discuţie problemele generate de consumul excesiv de proteine. S-au făcut nenumărate afirmaţii cu caracter mai mult sau mai puţin ştiinţific şi adesea ştiinţa a fost umbrită de interese comerciale.

Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm prea multe proteine? 

• Primul organ care poate fi afectat de consumul excesiv de proteină este rinichiul. Consumul crescut stresează aparatul renal şi, pe fondul unor probleme pre-existente, poate creşte cantitatea de proteine din urină sau se pot forma pietre la rinichi - consumul ridicat de apă şi efortul fizic moderat sunt de natură să ajute la prevenirea acestor probleme.

• Trebuie să vă informaţi medical dacă intenţionaţi să începeţi o dietă hiperproteică sau să consumaţi suplimente concentrate cu proteine. Un consum excesiv de proteine forţează eliberarea calciului din oase, datorată acidității crescute provocate de digestia şi absorbţia proteinelor.

• Consumul ridicat de carne este adesea asociat cu probleme cardiace, cauzate de excesul de grăsimi săturate nesantoase care se găsesc în produsele animale - consumul ridicat de carne roşie a fost asociat şi cu o incidenţă crescută a cancerului de colon.

• În cazul dietelor de tip low-carb sau ketogenice, excesul de proteine poate întrerupe exact procesul care ar trebui să producă pierderea în greutate, deoarece s-a demonstrat că o cantitate prea mare de proteine întrerupe ketoza nutrițională. Aceasta este starea urmărită de acest tip de diete.

• În cazul unei predispoziţii genetice, proteinele din carne contribuie la acumularea de acid uric în sânge, agravând afecţiunea metabolic numită gută.", a scris Cori Grămescu pe instagram.

Articole Recomandate

DOXEPINUM - prospect

05 mai, 23:53

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy