Coronavirus, suspiciune infirmată pe aeroportul din Cluj. Pasagera, internată la Boli Infecțioase. Reacția medicilor UPDATE

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Călătorie
Călătorie

O pasageră a fost preluată de medici de pe pista aeroportului internațional din Cluj, fiind suspectă de noul coronavirus din China. Suspiciunea a fost infirmată.

UPDATE 16.28 Directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu-Goia, precizează, într-un comunicat, că marți, 28 ianuarie, pe aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varșovia - Cluj-Napoca, a fost preluată ”o persoană care a anunțat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecție cu nCoV 2019”.

”A fost alertat aeroportul și, conform procedurii, aeronava a fost garată. Medicul epidemiolog din Directia de Sănătate Publică a județului Cluj a efectuat ancheta epidemiologică conform procedurilor. În urma anchetei s-a decis, ca măsura profilactică (persoana este asimptomatică) izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru o perioadă de până la 14 zile și prelevarea de probe conform metodologiei.

În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, medicii specialiști consideră puțin probabil ca persoana să fie infectată cu nCoV. 

Pentru pasagerii din aeronavă (în număr de 57 ) s-a întocmit o evidență cu datele acestora pentru a putea fi contactați și monitorizați. Totodată, aceștia au primit informații cu privire la simptomatologia bolii și le-a fost recomandat ca în cazul apariției unor simptome să se adreseze serviciului de urgență 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca”.   

UPDATE 15.21 ”Pasagera a fost transporatată la Spitalul de Boli Infecțioase (n. r. din Cluj). Din primele cercetări nu se constată că ar fi vorba de coronavirus”, declară directorul operațional de la Aeroportul Internațional Cluj, Tudorel Lupoaie.

Știre inițială:

Coronavirus, aeroport, Cluj. Directorul operațional al Aeroprotului Internațional Avram Iancu din Cluj, Tudorel Lupoaie, a declarat, pentru DC Medical, că s-a primit o informație că o pasageră ar fi suspectă de noul coronavirus din China. Aceasta este stewardesă de profesie, dar venea în calitate de pasageră în cursa aeriană de la Varșovia la Cluj-Napoca și ar fi fost în Asia de Sud-Est.

Medicii de la DSP Cluj au făcut verificări, mai precizează Lupoaie, cu pasagerii aflați în interiorul aeronavei pe pistă, iar persoana suspectă a fost preluată și dusă la spital pentru analize.

Vom reveni cu informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel