Coronavirus, atenționare MAE legat de călătoriile în Hong Kong

Adisa Codruț / 07 feb 2020 / 18:23
Călătorie
Călătorie

MAE anunță că autoritățile din Hong Kong vor activa de sâmbătă, 8 februarie, obligativitatea situării în carantină pentru 14 zile a tuturor celor care doresc să intre în această zonă şi care au fost în China în ultimele două săptămâni.

Coronavirus, atenționare. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong că autorităţile locale vor activa, începând de sâmbătă, ora 00,00, obligativitatea situării în carantină pentru o perioadă de 14 zile a tuturor persoanelor care doresc să intre în această zonă şi care au fost în restul Republicii Populare Chineze în ultimele două săptămâni.

Persoanele cu rezidenţa în Hong Kong vor fi puse în carantină la domiciliu, iar vizitatorii - în camerele de hotel sau în locaţiile unde au asigurată cazarea, informează vineri MAE, potrivit Agerpres.

Orice persoană care nu respectă măsura carantinei obligatorii riscă o pedeapsă de şase luni de închisoare sau o amendă de 3.250 USD (cu echivalent în monedă locală). Potrivit MAE, măsura carantinei obligatorii nu se aplică persoanelor care tranzitează aeroportuar Regiunea Administrativă Specială Hong Kong. 
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze că autorităţile locale au activat planul de pregătire şi răspuns pentru boli infecţioase noi de importanţă pentru sănătatea publică, iar la data de 25 ianuarie a fost activat nivelul de alertă "Urgenţă" - nivel 3 din 3 (alertă; grav/serios; urgenţă).

Totodată, a fost introdusă obligativitatea ca orice persoană care intră în Hong Kong să completeze pe propria răspundere o "declaraţie de sănătate". Completarea acestei declaraţii cu informaţii false se pedepseşte cu şase luni de închisoare sau cu o amendă de aproximativ 650 USD (cu echivalent în moneda locală). Conform datelor comunicate de autorităţile locale, la data de 7 februarie la Hong Kong erau deja confirmate 25 de cazuri de infecţie cu acest tip de pneumonie virală.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Hong Kong: +85225233813 şi +85225233817, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze: +85296137370. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://hongkong.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!". 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy