Coronavirus, îmbolnăviri în spital: personal medical și alți pacienți au contractat virusul

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Spital din Wuhan    Foto: Xinhua Video
Spital din Wuhan Foto: Xinhua Video

Zeci de persoane din personalul medical și pacienți care au ajuns la unitățile medicale din alte cauze au contractat noul coronavirus în spital, potrivit unui studiu recent pe această temă.

În luna ianuarie, patruzeci de lucrători din domeniul sănătății au fost infectați cu noul coronavirus de către pacienții de la un singur spital din Wuhan, a descoperit un nou studiu, care subliniază riscurile pentru cei aflați în epicentrul epidemiei care este în creștere.

Un pacient care a fost internat la secția chirurgicală a fost presupus că a infectat 10 lucrători de asistență medicală, potrivit documentului scris de medicii de la Spitalul Zhongnan din Universitatea Wuhan și publicat vineri în Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA).

Șaptesprezece pacienți care au fost spitalizați din alte motive au fost, de asemenea, infectați de coronavirus. Un total de 138 de pacienți au primit virusul în perioada cuprinsă între 1 și 28 ianuarie, transmiterea asociată spitalului reprezentând 41 la sută din toate cazurile.

Medicul care a alertat despre coronavirus, mort din cauza bolii 

Studiul vine la foarte puțin timp după ce un medic chinez care a fost pedepsit pentru că a alarmat cu privire la coronavirus a murit din cauza agentului patogen - stârnind o revărsare de durere și furie pentru o criză care se înrăutățește, care a ucis acum peste 700 de persoane.

Li Wenliang, în vârstă de 34 de ani, a transmis colegilor său un mesaj despre noul coronavirus, la 30 decembrie, la Wuhan, dar ulterior s-a numărat în rândul unui grup de oameni chemați de poliție pentru că „a răspândit zvonuri”.

Ulterior a contractat boala în timp ce trata un pacient.

Dintre cei 40 de lucrători de sănătate infectați din studiul JAMA, 31 au lucrat la secții generale, șapte în secția de urgență și două în UCI.

Nivel ridicat de pericol în spitale 

Exemplul pacientului care se presupune că a infectat 10 lucrători medicali a evidențiat nivelul ridicat de pericol din spitale în prima fază a epidemiei, chiar dacă în general se estimează că fiecare pacient infectează în medie alte 2,2 persoane.

„Dacă este adevărat, atunci acest lucru confirmă faptul că unii pacienți sunt probabil mult mai infecțioși decât alții, iar acest lucru prezintă dificultăți suplimentare în gestionarea cazurilor lor”, a declarat Michael Head, un expert global în sănătate la Universitatea din Southampton, într-un comentariu către Centrul științific media britanic

Personalul medical de la epicentrul virusului este suprasolicitat și nu au un echipament de protecție suficient, a declarat joi viceguvernatorul provinciei Hubei.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel