Coronavirus: programul DGAS București pentru distribuirea de mâncare persoanelor vulnerabile

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vârstnici
Vârstnici

Administrația Bucureștiului anunță programul cantinelor de luni până vineri în contextul epidemiei de coronavirus.

Coronavirus, mâncare. Administrația din București anunță programul de distribuție a mâncării pentru categoriile sociale vulnerabile în contextul pandemiei de coronavirus.

”Orice persoană care dorește poate primi mâncare caldă de luni pană vineri (vineri se acordă suplimente de weekend provenind din donatii) între orele 12-15 în următoarele locații:

- Complexul de Servicii Sociale Ominis din Strada Turnu Magurele nr 17A, sector 4

- Cantina Ferentari din Calea Ferentari nr. 91, sector 5

- Cantina Sfântul Constantin din Strada Sfântul Constantin nr. 8, sector 1

- Cantina Grivița din Calea Griviței nr. 216 , sector 1

- Complexul de Servicii Sociale Sfântul Ioan din Bulevardul Theodor Pallady nr. 64, sector 3.

- Clubul Copiilor din Strada Mitropolit Filaret nr. 41 – 41A

Meniul zilei de vineri, 27 martie: ciorba țărănească de pui (400gr), iahnie de fasole cu afumătură (300gr cu 120 gr afumătură), pâine (150gr) și biscuiți (1 pachet), fiind vineri, în plus, pentru weekend, beneficiarii vor primi un pachețel, produsele provenind din donații de la partenerii PMB si ASSMB. Persoanele care pot mânca la aceste cantine sunt cei care nu beneficiază în mod regulat de serviciile cantinelor sociale - aceștia fac obiectul unei alte proceduri de distribuție în masă”.

În informare se mai arată că o persoană fără venit, nedeplasabilă sau în calitate de pensionar, cu venit sub 705 lei, familie monoparentală în dificultate socio-economică, are două opțiuni: hrană caldă la domiciliu care se livrează prin voluntari din două în două zile sau opțiunea pentru pachetul de bază. Acesta conține: 1 litru ulei, pastă de tomate – borcan 750 gr, conservă pate ficat 200gr – 2 cutii, conservă pește 170 gr – 2 cutii, fasole verde/galbenă 720 grame – 1 borcan, mazăre boabe 720 gr – 1 borcan, paste fainoase 500 gr – 1 pachet, 1kg zahăr, 1 kg făină, 1 kg mălai, 1 kg orez, biscuiți/croissant – 1 pachet/bucată.

”Acest pachet este calculat cu produse pentru 30 zile pentru două persoane. Pachetul se acordă o singură dată cu mențiunea că după încetarea stării de urgență, în baza dosarului pentru cantină socială, persoanele respective beneficiază de masă în programul de cantină socială. 

În cazul în care este vorba de persoane aflate în autoizolare, acestea sunt rugate să sune la Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din sectorul unde au domiciliul. Seniorii 65+sunt rugați să sune la Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din sectorul unde au domiciliul”, se mai arată în informare.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel