Coronavirusul se extinde în Beijing, China confirmă 139 de cazuri noi

Infecția e dată de un coronavirus
Infecția e dată de un coronavirus

China a raportat 139 de cazuri noi de pneumonie cauzate de o nouă tulpină de coronavirus, inclusiv un al treilea deces, deoarece focarul se extinde dincolo de orașul în care virusul a fost identificat pentru prima dată.

 

Autoritățile medicale din Beijing au confirmat luni două noi cazuri ale noului coronavirus, în timp ce autoritățile din Guangdong au raportat un caz la Shenzhen - prima confirmare din partea autorităților că misteriosul virus s-a răspândit pe plan intern dincolo de centrul orașului Wuhan. Se crede că toți cei trei pacienți au vizitat Wuhan, potrivit autorităților.

Comisia municipală de sănătate din Wuhan a anunțat luni că sâmbătă și duminică au fost diagnosticați 136 de noi pacienți. Dintre aceștia, o persoană a murit în urma virusului, două sunt în stare critică, iar 33 sunt în stare gravă, potrivit autorităților.

Noile cazuri au adus numărul total de persoane din China diagnosticate cu virusul la 201, un salt semnificativ din 62 raportate în weekend.

De asemenea, autoritățile locale au început să raporteze suspiciuni de infecții. Luni dimineață, autoritățile medicale din Shenzhen, de peste granița Hong Kong, au declarat că monitorizează opt pacienți care au fost carantinați pentru tratament. În provincia costieră Zhejiang, autoritățile au raportat cinci cazuri suspecte care au vizitat Wuhan.

Anul nou, risc de răspândire a focarului

Răspândirea focarului vine pe măsură ce țara se pregătește pentru vacanța de Anul Nou Lunar la sfârșitul acestei săptămâni. Duminică, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că există dovezi privind „transmiterea limitată de la om la om" a noului virus care crește temeri de un focar regional mai larg. În perioada de sărbători, de obicei, sute de milioane de chinezi care călătoresc în toată țara și peste mări.

Săptămâna trecută, au fost depistate trei cazuri în afara Chinei - două în Thailanda și unul în Japonia. Toate cazurile au fost legate de Wuhan. Luni, Coreea de Sud a confirmat și primul său caz de virus.

Potrivit centrelor sud-coreene pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), o femeie chineză de 35 de ani a fost detectată prin screening la temperatură la sosirea duminică la Aeroportul Internațional Seoul din Incheon de la Wuhan. Ea a fost pusă în carantină și se află într-o stare stabilă, a spus CDC.
Femeia, rezidentă din Wuhan, plănuise să plece în vacanță în Coreea de Sud și Japonia cu alți cinci. Ea a spus că a dezvoltat febră și dureri musculare sâmbătă și i s-au prescris medicamenet la rece de către un medic din Wuhan, potrivit CDC.

Aproape 7 milioane de chinezi au călătorit peste mări anul trecut în timpul sezonului de vacanță al Anului Nou Lunar. "Cred că turiștii chinezi vor aduce virusul în multe alte țări din Asia în zilele următoare, datorită călătoriilor lor în străinătate în timpul vacanței de Anul Nou Lunar", a spus profesorul David Hui Shu-cheong, expert respirator la Universitatea Chineză din Hong Kong , a declarat luni pentru CNN.

Focarul de pneumonie a apărut luna trecută în Wuhan, cel mai mare oraș din centrul Chinei și un important centru de transport. Oficialii din China au legat infecțiile virale cu o piață de fructe de mare și animale sălbatice Wuhan, care a fost închisă de la 1 ianuarie pentru a preveni răspândirea în continuare a bolii.
Oamenii de știință chinezi, la 8 ianuarie, au identificat agentul patogen ca o nouă tulpină de coronavirus, în aceeași familie a sindromului respirator acut mortal sever (SARS)

În timp ce noul virus nu a arătat rate de deces precum SARS - care a infectat mai mult de 8.000 de oameni și a ucis 774 într-o pandemie care a izbucnit prin Asia în 2002 și 2003 - un nou studiu realizat de Imperial College London sugerează că numărul de infecții în Wuhan este este posibil să fi fost subestimat în mare măsură.

"Detectarea a trei cazuri în afara Chinei este îngrijorătoare. Calculăm, pe baza datelor de zbor și a populației, că există doar o șansă de 1 din 574 ca o persoană infectată la Wuhan să călătorească în străinătate înainte de a solicita îngrijiri medicale. Acest lucru presupune că ar putea avea Au fost peste 1.700 de cazuri în Wuhan până acum ", a declarat pentru CNN, Neil Ferguson, Imperial College London, un om de știință care a izbucnit boala.

Vineri, Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au anunțat trei aeroporturi americane - la New York, San Francisco și Los Angeles - vor începe screeningul pasagerilor care sosesc din Wuhan pentru a verifica semnele noului virus, în urma unor măsuri similare luate de guverne. în Asia.
În Wuhan, termometrele cu infraroșu au fost instalate la aeroport, gări, terminale de autocare și stâlpi de pasageri pentru a măsura temperatura pasagerilor care pleacă din oraș începând cu 14 ianuarie, Chen Xiexin, viceprimarul din Wuhan, a fost citat de mass-media statului China Zilnic duminică.
Măsurile au fost impuse doar la cinci săptămâni de la debutul focarului, nenumărați pasageri părăsind orașul fără screening.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel