COVID-19: Israelul extinde certificatul verde la toate persoanele cu vârsta peste 3 ani

Dana Lascu |
Data publicării:
Israelul extinde certificatul verde. Foto: Pixabay
Israelul extinde certificatul verde. Foto: Pixabay

Confruntat cu o creștere a numărului de infecții cu noul coronavirus, Israelul a intensificat restricțiile și a extins utilizarea așa-numitului „green pass” (certificatul verde) pentru cea mai mare parte a vieții publice pentru toate persoanele cu vârsta de peste 3 ani.

Toți adulții trebuie să prezinte un certificat care să ateste că au fost vaccinați, s-au vindecat sau au fost testați negativ la COVID-19, a decis miercuri seara grupul guvernamental însărcinat cu gestionarea epidemiei. În locurile în care este necesar certificatul verde, copiii cu vârsta de 3 ani și peste trebuie să prezinte un test negativ PCR pentru coronavirus.

Noile reguli se vor aplica începând de miercurea viitoare.

Este vizat, printre altele, accesul la evenimente sportive și culturale, în centre de fitness, restaurante și săli de conferință. La evenimentele din săli închise fără locuri pe scaune vor putea participa doar până la 1.000 de persoane, iar la cele în aer liber până la 5.000 de persoane. Evenimentele private sunt limitate la 50 de persoane în interior și 100 în exterior.

În Israel, în magazinele cu o suprafață de vânzare mai mare de 100 de metri pătrați, începând de luni este permis doar un client la 7 metri pătrați.

Certificatul verde, care a adus o relaxare pentru cei vaccinați și vindecați, a fost introdus în Israel în luna februarie a acestui an.

Peste 58% din populația israeliană, care este de aproximativ 9,4 milioane de persoane, este complet vaccinată.

Israelul a fost prima țară din lume care a început să administreze al treilea vaccin persoanelor cu vârsta de 60 de ani și peste, iar exemplul ei va fi urmat de Marea Britanie, Germania, Franța și Austria. Până în prezent, peste 600.000 israelieni au fost vaccinați a treia oară, conform guvernului.

Infecțiile cu coronavirus au crescut semnificativ de la începutul lunii iunie. Miercuri, Ministerul Sănătății a raportat 5.755 de noi infecții pentru ziua precedentă.

În același timp, potrivit ministerului, numărul pacienților grav bolnavi de COVID-19 a crescut la 400, pentru prima dată de la sfârșitul lunii martie.

Ce este certificatul verde israelian

Cine este eligibil pentru un Green Pass (certificatul verde) și ce limite există:

- Persoanele care au făcut două doze de vaccin COVID-19 și după o săptămână întreagă (2 săptămâni pentru vaccinul Moderna) de la a doua doză - valabilă până la 31.12.2021
- Persoanele care s-au recuperat după infecția cu coronavirus - valabile până la 31.12.2021
- Cei care au ieșit negativ pentru COVID-19 (într-un test PCR) - certificatul lor verde este valabil 72 de ore de la momentul testării și până la sfârșitul zilei de expirare a Pass-ului.
- Cei care au dat rezultate negative pentru coronavirus (test PCR) - valabil din momentul în care au fost primite rezultatele testului și pe o durată de 72 de ore de la momentul testării, prelungit până la sfârșitul zilei când expiră permisul. De exemplu: Testul care a fost susținut duminică la ora 10:00 - permisul va fi valabil până miercuri la miezul nopții.

Ca o excepție, copiii și persoanele cu contraindicații la vaccinul COVID-19 pot prezenta o confirmare a unui test rapid (plătit din proprii bani) ca alternativă la Green Pass.

Cine nu este eligibil pentru un Green Pass:

- Pacienți confirmați infectați (datorită urmăririi contactelor sau unui rezultat pozitiv al testului PCR), chiar dacă sunt vaccinați sau recuperați;
- Oamenii afați în izolare (carantină).

Care este jurisdicția Green Pass:

Permisul se aplică numai pe teritoriile israeliene, în conformitate cu politica Ministerului Sănătății, permițând posesorilor accesul la servicii și în locuri care trebuie să respecte restricțiile Certificatului Verde, se arată pe site-ul oficial (link direct).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel